A Continental Arénában játszik a kézilabda-válogatott
A Continental Arénában játszik a kézilabda-válogatott

Ez tétmeccs lesz a javából. Férfi kézilabda-válogatottunk szerdán este hattól Nyíregyházán, a Continental Arénában kezdi meg a menetelését az Európa-bajnoki selejtezők 1. csoportjában…

Ez tétmeccs lesz a javából. Férfi kézilabda-válogatottunk szerdán este hattól Nyíregyházán, a Continental Arénában kezdi meg a menetelését az Európa-bajnoki selejtezők 1. csoportjában.

Igazi nagyüzem volt kedden a Continental Arénában, sorra edzettek a férfi kézilabda-válogatottak. Készültek a szerdai megmérettetésekre, amikor is előbb a magyar és norvég B-válogatottak mérkőznek, majd a nagy válogatottunk a lettek ellen megkezdi a szereplését az Európa-bajnoki selejtezők 1. csoportjában. Minden bizonnyal a nyáron átadott és megszépült aréna első telt házas sporteseménye lesz a főmérkőzés.

A kedd esti edzés előtt Javier Sabaté, a magyar válogatott szövetségi kapitánya készséggel állt rendelkezésünkre. A hazánkban dolgozó külhoni trénerek példát vehetnének róla, hiszen spanyol létére magyarul nyilatkozott.

– Tudjuk, hogy a lettek nem tartoznak a kontinens élcsapatai közé, ám mi tiszteljük annyira az ellenfelet, hogy teljes komolysággal készülünk a találkozóra. A klubcsapatok feszített tempója miatt nem volt túl sok időnk, ám ezt igyekeztünk kihasználni. Tapasztalom, hogy Magyarországon mennyire szeretik a kézilabdát, tudom, hogy telt ház lesz. Bízom benne, hogy a remek hangulatú mérkőzésen győzelemmel kezdjük a sorozatot – nyilatkozta a szimpatikus kapitány.

A magyar válogatott legboldogabb tagja bizonyára Harsányi Gergely. A remek szélső nem is rejtette véka alá, hogy imád itt játszani, és nem véletlenül, hiszen hazajön Nyíregyházára, nagyon sok szál köti ide.

– Mindig boldog vagyok, ha Nyíregyházára jöhetek. Talán két éve játszottunk itt a románok ellen, azóta megszépült a csarnok. Túl sokat nem készülhettünk a mostani és a vasárnapi, hollandiai mérkőzésre, de a bajnoki küzdelmek miatt ez van. Tudomásul vesszük, és igyekszünk minél jobban kihasználni a közös gyakorlásokat. Természetesen telt házat, remek szurkolást várok és győzelmet – árulta el Gergő.

Boldog apukaként száguldozhat majd a szélen, hiszen közel két hete bővült a család Harsányiéknál, megszületett a kis Zalán, ami plusz motivációt jelent majd számára.

A lettek kedden este, a mieink után tréningeztek, és ezt fogják tenni még szerda délelőtt is. A legnagyobb ágyújuk, a fehérorosz bajnokságban légióskodó, 215 centis Dai­nis Kristopans hiányozni fog, miként még jegyzettebb két társa.

A mieinknél a sérüléssel bajlódó Nagy Lászlóra nem számíthat a kapitány.

A szerdai program tehát a B-válogatottak mérkőzésével kezdődik, este hattól jön majd az Európa-bajnoki selejtező nyitánya, és zúghat majd: Ria, Ria, Hungária!

Forrás:szon.hu