Kerettanterv röplabdához
Kerettanterv röplabdához

Alternatív kerettanterv létrehozása, és akkreditált pedagógus képzés elindítása is szerepel abban a programban, melyről szerdán kötött megállapodást a Fatum Nyíregyháza-Békéscsaba találkozó előtt a Magyar Röplabda Szövetség és Magyar Diáksport Szövetség…

Alternatív kerettanterv létrehozása, és akkreditált pedagógus képzés elindítása is szerepel abban a programban, melyről szerdán kötött megállapodást a Fatum Nyíregyháza-Békéscsaba találkozó előtt a Magyar Röplabda Szövetség és Magyar Diáksport Szövetség.

 A legfontosabb cél, hogy az általános iskolákban minél több gyerek ismerkedhessen meg a röplabdával. A megfelelő szakmai munka érdekében ezer tanító és testnevelő részére képzést indítanak, e mellett a Röplabda Szövetség eszközöket is biztosít a résztvevő iskoláknak. Idén eddig már 210 egységcsomagot osztottak ki, mely labdákat, hálókat tartalmaz. A három éves program finanszírozásának egy részét a Röplabda Szövetség vállalta magára, a másik része pedig Uniós forrásból valósulhat meg. Az alternatív kerettantervet már jövő augusztusban meghirdethetik.

– A gyerekek oldaláról nagyon fontos, hogy célzottan röplabda alapokkal, grassroots játékos röplabda sportággal ismerkedhetnek meg az iskolában. 1-8 évfolyamról beszélünk, 6 éves kortól 14 éves korig. Ez egy nagyon jó lehetőség a testnevelő tanároknak is, mivel 1000 testnevelő tanár – ha el tudjuk érni ezt a számot, ami szerintem reális – egy 30 órás akkreditált képzés keretében elsajátíthatják a röplabda fontos alapelemeit – mondta Balogh Gábor a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

– 2019-ig szól ez a program, és nagyon fontos célja, hogy ne kerüljünk hátrányba a TAO-s sportágakkal szemben, ahol folyamatosan nő az utánpótlásban résztvevő gyerekek száma. Így már egészen fiatalon megszerethetik a röplabdát a gyerekek, és több lesz a szakember is, a szövetség ezért is vállal anyagi áldozatot – mondta Dr. Kovács Ferenc a Magyar Röplabda Szövetség elnöke.

Ami a Fatum Nyíregyháza – Békéscsaba találkozót illeti, a nyírségiek sem tudták megszakítani a bajnoki címvédő több mint egy éve tartó hazai győzelmi szériáját. A vendégek a vártnál könnyebben győztek 3-0-ra.

Fatum Nyíregyháza – Linamar-Békéscsabai RSE 0:3 (-16, -19, -12)

Forrás:nyiregyhaza.hu