Ez a csabai még túl nagy falat
Ez a csabai még túl nagy falat

Öt labdamenet „csengett le”, amikor a lelátó felső sorából hall nyugodt hangon érkezett a megállapítás: „Hú, de jó ez a Csaba! Hogy a viharsarki a legjobb magyar női röplabdacsapat, azt nincs ember, aki kétségbe vonhatja…

Öt labdamenet „csengett le”, amikor a lelátó felső sorából hall nyugodt hangon érkezett a megállapítás: „Hú, de jó ez a Csaba! Hogy a viharsarki a legjobb magyar női röplabdacsapat, azt nincs ember, aki kétségbe vonhatja.

A Fatum-Nyíregyháza is megtapasztalhatta: egyáltalán nem a véletlen műve, hogy a vendégeket az utóbbi időben megszorítani sem tudja istenigazából senki a honi élvonalban. Legyőzni konkrétan az előző évadban senkinek nem sikerült.

No és, hogy mennyire változnak az idők? Tizenkét esztendeje, hogy a nyírségi klub a Bajnokok Ligájában mutathatta meg magát – azóta senki a hazai színtérről. Nos, a Békéscsaba hamarosan megmutatja magát az európai elitgárdákat tömörítő mezőnyben.

Márpedig a látogatók nagyban egyben vannak. Erről most a házigazdák tudnának mesélni. Kisebbfajta szőnyegbombázással indult a meccs. A szerb Matics kezdte, majd Szakmáry Gréta bizonyította: nem csupán a személye mutatós, a pályán is tetszetős megoldásokra képes. A nyíregyháziak próbálkoztak derekasan, olykor Szombathelyi Szandra, kiváltképp Nelmaira Valdez rést ütött az egyébként sziklaszilárd békési falon. Amikor esély kínálkozott, hogy valamelyest közelebb férkőzzön a látogatókhoz a Fatum, a harmatos nyitásfogadás miatt mindent lerombolt, amit nagy nehezen felépített. A bajnok címvédő ellen ez nem fér bele. Ahhoz túl jó ez a csabai „készítmény”, amely egyelőre túl nagy falat…

Röplabda: NB I., női

  • Fatum-Nyíregyháza–Békéscsaba 0:3 (-16, -19, -12)

Continental Aréna, 600 néző, v.: Szabó P., Mezei Z.

Nyíregyháza: Szombathelyi Sz. 7, Vacsi E. 4, Genesis 3, Fernandez 6, Kalotai Zs. 2, Valdez 12. Csere: Isis, Tóth F. (liberók), Leidgeb N. 1, Villám L. Edző: Horváth András.

Békéscsaba: Tálas Zs. 1, Matics 12, Bodnár D. 14, Csengeri P. 9, Szakmáry G. 14, Clement 6. Csere: Molcsányi R. (liberó), Petrenkó B., Ludmán R. Edző: Szasa Nedeljkovics.
Ász: 1–7. Rossz nyitás: 7–6.

Horváth András: – A nagyon gyenge nyitásfogadásunk megpecsételte a sorsunkat.

Szasa Nedeljkovics: – Nagy akarással játszottunk, megérdemelten nyertünk.

Forrás:szon.hu