Jeleznénk, hogy számolni kell velünk!
Jeleznénk, hogy számolni kell velünk!

Rangadót játszik szerdán este a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások a bajnoki címvédő Békéscsabát fogadják a Continental Arénában…

Rangadót játszik szerdán este a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások a bajnoki címvédő Békéscsabát fogadják a Continental Arénában. A Békéscsaba idehaza több mint egy éve nem kapott ki, a Nyíregyháza most szeretné megszakítani ezt a sorozatot.

Elszántan készültek a Békéscsaba elleni találkozóra a Fatum Nyíregyháza játékosai. A keret alaposan megváltozott a nyári szünetben, Szombathelyi Szandra, Leidgeb Noémi, Vacsi Evelin, Villám Lilla és Kalotai Zsófia személyében felnőtt, illetve korosztályos válogatottak érkeztek a szabolcsi megyeszékhelyre, és három venezuelai valamint egy argentin légiósa is van a Nyíregyházának. Az ötszörös bajnok, hatszoros kupagyőztes gárda vezetése idén a dobogót tűzte ki célul. Így a címvédő Békéscsaba ellen bravúrra készülnek.

– Tavaly egyszer sem kaptak ki a szezonban, mi viszont már most szeretnénk jelezni, hogy számolni kell velünk az idei bajnokságban, és bízom abban, sikerül győzni szerdán – mondta Villám Lilla játékos Fatum Nyíregyháza

A sok új játékos mellett új a vezetőedző, Horváth András is. A tréner korán, már augusztusban elkezdte a munkát a kerettel, és a felkészülés során imponáló volt a Fatum mérlege, sorban nyerte az edzőmeccseket, és többek között a Békéscsabát is legyőzte az együttes. Igaz, a válogatottak nem játszottak az ellenfélnél.

– Az edzőmeccsen végig kiegyensúlyozottan tudtunk röplabdázni, erre lesz szükség most is, de a pillanatnyi forma dönt majd – mondta Vacsi Evelin játékos, Fatum Nyíregyháza.

A Nyíregyháza jól kezdte a bajnokságot, az első fordulóban kevesebb mint egy óra alatt 3-0-ra győzték le a Palotát. Nehezíti viszont a szakmai stáb munkáját, hogy egy vírusos betegség miatt többen is legyengültek, sőt a hét elején a csapatkapitány Szombathelyi és a néhány hónapja még a riói olimpián játszó argentin Fernandez nem is edzhetett. Ennek ellenére a nyírségiek optimisták, és bíznak abban, hogy megszakítják a Békéscsaba több mint egy éve tartó veretlenségi sorozatát.

Forrás:nyiregyhaza.hu