Nyíregyházán lesz a Diákolimpiai döntője
Nyíregyházán lesz a Diákolimpiai döntője

A Magyar Diáksport-szövetség az aktuális tanévben immár 30. alkalommal hirdette meg az ország valamennyi általános és középiskolájában a Diákolimpia eseménysorozatát…

Nyíregyháza lesz a házigazdája az V-VI. korcsoportos összevont labdajátékok Diákolimpiai döntőjének.

A Magyar Diáksport-szövetség az aktuális tanévben immár 30. alkalommal hirdette meg az ország valamennyi általános és középiskolájában a Diákolimpia eseménysorozatát. A magyar iskolai sport egyedülálló, a tehetséggondozás területén is kiemelkedő jelentőségű versenyrendszerében, mintegy 280 000 tanuló vesz részt a 6 és 18 év közötti korosztályban, 18 sportágban, nemenként hat korcsoportban.

Az eseménysorozat kiemelt részeként február 2-5. között rendezik az V-VI. korcsoportos (1997-2000 között születettek) összevont labdajátékok – kézilabda, röplabda, kosárlabda – Diákolimpia országos döntője Nyíregyházán. A nyírségi „fővárosban” 16 megye, 48 csapat 608 sportolója mellett 96 testnevelő érkezésével kalkulálnak.

A monstre rendezvényt felvezető sajtótájékoztatón dr. Bóka Lóránt, a Magyar Diáksport-szövetség Észak-Alföldi Régió irodavezetője, a Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke, valamint Szekér Lászlóné, a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium testnevelője számolt be az előkészületekről, és persze reményeiknek is hangot adtak.

– Erre az esztendőre kiemelt figyelmet fordítunk, mivel jubilálunk, harmincadik éve tartjuk a diáksportolók seregszemléjét – fogalmazott dr. Bóka Lóránt. – Az országos döntők sorát Nyíregyháza nyitja és ismerve a helyi viszonyokat, a szervezők tapasztalatát, biztos vagyok abban, hogy a város, mint korábban mindig, jó házigazda lesz.

Sejthető, hogy milyen feladatra vállalkozott a megyei diáksport-szövetség, persze, az sem véletlen, hogy éppen erre a régióra esett a választás.

– Természetesen büszkék vagyunk, hogy ilyen nagy jelentőségű viadalnak adhatunk otthont – taglalta Baracsi Endre. – Az elmúlt évek szakmai eredményeinek elismeréseként tekintünk arra, hogy kiérdemeltük a rendezési jogot. Korábban remek eredményeket értek el a megyei csapatok, bízunk benne, hogy ezúttal is így lesz.

Valamennyi sportágban lesz szabolcsi érdekeltségű együttes, fiú kézilabdában mindjárt kettő is. Röplabdában pedig a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium mindkét fronton érintett, sőt, az intézmény fiú kosárlabdában is a legjobbak közé verekedte magát.

– Nagyon várjuk a jövő hét végét, hisz hazai pályán, hazai közönség előtt szerepelhetünk. Volt már erre példa, tudjuk, ez megsokszorozza az erőt. Tavaly a lány röplabdások harmadik helyen végeztek, reméljük, ismét érmet tudnak szerezni. A fiúk nehezebb szituációban vannak, de mindent meg fognak tenni a minél jobb teljesítmény érdekében – mondta Szekér Lászlóné.

Kézilabda. Fiú: nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium, testnevelő: Bartha Dénes. Arany János Gimnázium, testnevelő: Halász Levente.
Lány: kisvárdai Szent László Kat. SZKI általános iskola, testnevelő: Szankuné Ésik Gabriellla.
Kosárlabda. Fiú: nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium, testnevelő: Baksa Ádám.
Lány: nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium, testnevelő: Varga Csoba Erika.
Röplabda. Fiú-leány: nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium, testnevelő: Szekér Lászlóné, Bugyi József.

Fotón a főszervezők, dr. Bóka Lóránt (balról), Baracsi Endre és a Vasvári Pál Gimnázium siekres szereplését remélő Szekér Lászlóné – © Fotó: Racskó Tibor

Forrás:szon.hu