Ünnepélyes megnyitó a Continental Arénában
Ünnepélyes megnyitó a Continental Arénában

48 csapat, 608 versenyző és 96 testnevelő érkezik ma Nyíregyházára a Continental Arénába, az összevont labdajátékok diákolimpiai döntőjének hivatalos megnyitójára…

48 csapat, 608 versenyző és 96 testnevelő érkezik ma Nyíregyházára a Continental Arénába, az összevont labdajátékok diákolimpiai döntőjének hivatalos megnyitójára.

A rangos eseménysorozat ünnepélyes kezdése után február 3-5-ig pattognak majd a labdák röplabdában, kézilabdában és kosárlabdában Nyíregyháza számos helyén.

Megyénk – Szabolcs-Szatmár-Bereg megye – mind a három sportágban képviselteti magát. A lány kézilabdásoknál  a kisvárdai Szent László Szakközépiskola képviselteti magát, ugyanakkor a fiúknál két nyíregyházi iskola is pályára lép majd, az Arany János Gimnázium és a Zrínyi Ilona Gimnázium. A röplabdában a lányoknál és fiúknál is a Vasvári Pál Gimnázium gárdái harcolnak majd a legjobb eredményért, a kosarasoknál pedig a Vasvári és a Krúdy szeretne szert tenni egy-egy éremre.

A röpiseknél a mérkőzéseket a Bem József Általános Iskolában tartják majd meg, a kéziseknél a lányok a Wesselényi Miklós Középiskolában, a fiúk pedig a Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti Tornatermében lépnek pályára, a kosarasoknál a lányok a Nyíregyházi Egyetemen, a fiúk pedig a Bánki Donát Szakközépiskolában pattogtathatják majd a labdát.

A kézilabda döntőjét a Continental Arénában rendezik meg.