Szívvel-lélekkel sem volt esély
Szívvel-lélekkel sem volt esély

Tartalékosan álltak helyt a Békéscsaba ellen, a Fatum a Jászberénnyel vívja a bronzmeccset…

Tartalékosan álltak helyt a Békéscsaba ellen, a Fatum a Jászberénnyel vívja a bronzmeccset.

A Fatum-Nyíregyháza női röplabdacsapata hétről hétre meggyőző teljesítménnyel rukkol elő, mindazonáltal a Békéscsaba elleni Magyar Kupa-párharc így sem kecsegtetett sikerrel. Különösen, hogy a Continentál Arénában rendezett első összecsapáson alulmaradt (0:3) a bajnokság mellett ebben a sorozatban is címvédő viharsarki együttessel szemben. Ráadásul a nyírségiek a visszavágón nélkülözni kényszerültek két frontembert: a sérüléssel bajlódó Josefina Fernandezt, illetve vírusos betegség miatt Szombathelyi Szandrát, ami meglehetősen érzékeny veszteség. A túloldalon teljes arzenálját bevette a Csaba, így az orosz válogatott Irina Szmirnovát is, akit a napokban szerződtetett.

Akárhogy is fáj, ekképpen nem volt valódi esély, istenigazából még arra sem, szoros legyen a meccs. A nagy szívvel játszó vendégek megtették, amit ebben a helyzetben lehetett, ugyanakkor a házigazda túl erős ellenfél ahhoz, ne használjon ki ekkora sanszot. A Békéscsaba kettős győzelemmel jutott a fináléba, míg a Fatum február 10-én, Érden, a Jászberénnyel vívja a bronzmérkőzést.

Röplabda: Magyar Kupa, női

Elődöntő, visszavágó

  • Békéscsaba–Fatum-Nyíregyháza 3:0 (15, 13, 15)

Békéscsaba, 800 néző, v.: Vári P., Halász E.

Nyíregyháza: Genesis F., Valdez, Kalotai Zs., Vacsi E., Villám L., Leidgeb N. Csere: Isis, Tóth F. (liberó), Kundrák E., Sitku T. Edző: Horváth András.

Horváth András: – Sajnos, nem tudtunk teljes csapattal kiállni, ettől függetlenül gratulálok a Békéscsabának.
Továbbjutott: a Békéscsaba, kettős győzelemmel, 6–0-ás összesítéssel.

Forrás:szon.hu