Összevont másodosztály
Összevont másodosztály

A hétvégén folytatódik a férfi kézilabda NB-I/B-s bajnokság. A Nyíregyházi SN Törökszentmiklósra látogat. A csapat felkészülése jól sikerült, és szeretnének a szezon végén ismét dobogóra állni…

A hétvégén folytatódik a férfi kézilabda NB-I/B-s bajnokság. A Nyíregyházi SN Törökszentmiklósra látogat. A csapat felkészülése jól sikerült, és szeretnének a szezon végén ismét dobogóra állni.

 A harmadik helyről várhatja a bajnoki folytatást a Nyíregyházi SN férfi kézilabda csapata. Az együttes ősszel 18 pontot szerzett, 13 meccséből kilencet nyert meg. A felkészülés során több edzőmérkőzést is vívott a gárda, legutóbb a Tiszavasváriban rendezett tornán is a döntőbe jutott. A jó eredményekre tavasszal a korábbinál is nagyobb szükség lesz, mivel a hírek szerint a következő évadban egy összevont NB-I/B-s csoport lesz, azaz az első hat helyezett maradhat a jelenlegi csoportokból a másodosztályban. A Nyíregyháza szeretne egyre több fiatal játékost beépíteni.

– A junior együttesünk az élen áll a bajnokságban, és reméljük sikerül megtartaniuk a pozíciót. Szerettünk volna több fiatalt is visszacsábítani a NEKA-tól, de folyamatosan hívják őket NB-I-es gárdák is, így nehéz erősíteni. A bajnokság átszervezésének hírére több együttes is alaposan megerősödött, így nehéz tavasz elé nézünk – mondta Varga Zsolt a Nyíregyházi SN szakmai igazgatója.

A Nyíregyháza az első tavaszi fordulóban a Törökszentmiklósi Székács otthonába látogat. A keretből Bécsi János hiányzik, akinek megoperálták a térdét, a többiek viszont bevethetők. A Székács jelenleg a 9. a tabellán, de csak négy pont a hátránya a negyedik helyezetthez képest, így nagy csatára van kilátás. A középmezőny együttesei közül ugyanis mindenki szeretne megkapaszkodni az első hatban.

Forrás:nyiregyhaza.hu