Marad erő a negyedik negyedre is
Marad erő a negyedik negyedre is

A Honvéd otthonában is bravúrosan fordító Nyíregyháza Blue Sharks férfi kosárlabda-csapata immár a Hepp-kupa négyes döntőjére hangolódik…

A Honvéd otthonában is bravúrosan fordító Nyíregyháza Blue Sharks férfi kosárlabda-csapata immár a Hepp-kupa négyes döntőjére hangolódik.

Most már nevezhetjük tendenciának, hogy a Nyíregyháza Blue Sharks az idegenbeli meccseit a remek negyedik negyedbeli teljesítménnyel nyeri meg. Így volt ez a legutóbbi három alkalommal, előbb Békésen, ahol 29–18-ra abszolválta az utolsó játékrészt, és nyert végül 88–79-re, aztán Tiszaújvárosban (35–22, 84–76) és végül vasárnap a Budapesti Honvéd vendégségében is, ahol 30–21-es utolsó etappal nyertek a Kék Cápák 85–78-ra.

– Ez arra utal, hogy fizikálisan azért rendben van a csapat, illetve nem adja fel, és harcol a végsőkig és az sem akármi, hogy rendre harminc pont körül dobunk az utolsó játékrészben – vonta meg a konklúziót Siska János, a nyíregyháziak vezetőedzője. – A vasárnapi mérkőzés első félidejében jól játszottunk, aztán a harmadik negyedben zavart okozott, hogy Nagy Krisztián faultproblémába keveredett, illetve meg kellett küzdenünk a Honvéd provokálós stílusával is. Aztán a vége előtt védekezést váltottunk, és amikor visszavettük a vezetést, már érezhető volt, hogy kezünkben van a meccs. Megint születtek nagyon jó egyéni teljesítmények, Oláh Zoltán ismét ponterősen szállt be a kispadról, de csapatként is jól működtünk.

Ezzel a győzelemmel a felsőházi folytatást jelentő négy közé jutásra alaposan megnőtt a csapat esélye, de talán nem kell beérnie pusztán a negyedik helyezéssel.
– A Honvéddal és a Tiszaújvárossal szemben lépéselőnyünk van, de a hétvégén az előttünk álló Miskolc és Hódmezővásárhely is kikapott, így ők is belátható távolságra kerültek, ráadásul mindkét csapatot fogadjuk még – így Siska János. – Igyekszünk megnyerni valamennyi hátralévő mérkőzésünket, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő.

A hétvégi bajnoki szünetben is lesz feladata a csapatnak, hiszen bejutott a Hepp-kupa négyes döntőjébe, amelyet a Magyar Kupa nyolcas fináléjával együtt rendeznek Győrben, pénteken és szombaton. A Blue Sharks a pénteki elődöntőben 11.30-kor játszik az Audi Arénában a Tehetséges Fiatalok ellen, a másnapi folytatás ennek a meccsnek az eredményétől függ, a bronzmérkőzést 13, a döntőt 15 órakor rendezik meg. A másik ágon Vasas Akadémia II–Oroszlány összecsapást rendeznek.

– Nagy lehetőség előtt állunk, motivál bennünket, hogy jól szerepeljünk a négyes döntőben, amelybe a Keleti csoport csapatai közül egyedüliként jutottunk be – vetítette előre Siska János.

Forrás:szon.hu