Magyar Kupa finálé
Magyar Kupa finálé

A női röplabda Magyar Kupa döntőjében a Békéscsaba 3-0-ra legyőzte a Vasast. A finálé után következett a bronzmérkőzés, ahol a Fatum Nyíregyháza a Jászberény ellen lépett pályára. Az előzmények a nyírségieknek kedveztek, idén eddig mindig a Fatum nyerte a két csapat meccsét…

Bronzérmes a Fatum Nyíregyháza!

A női röplabda Magyar Kupa döntőjében a Békéscsaba 3-0-ra legyőzte a Vasast. A finálé után következett a bronzmérkőzés, ahol a Fatum Nyíregyháza a Jászberény ellen lépett pályára. Az előzmények a nyírségieknek kedveztek, idén eddig mindig a Fatum nyerte a két csapat meccsét.

Ezúttal az első szett óriási csatát hozott, és a hajrában pontosabban játszó berényiek megnyerték a játékrészt. A Nyíregyházában benne maradt a második szett elején az elveszített játszma, és ezt kihasználva meglépett a Jászberény, és már 18-14-re is vezetett. 20-20-nál azonban utolérte ellenfelét a szabolcsi gárda, majd a játszmát is megnyerték a mieink, 1-1! A harmadik felvonás eleje viszont a Nyíregyházának sikerült jobban, és komoly előnyt sikerült szerezni. Ez kitartott a végéig, így 2-1-re már Horváth András gárdája vezetett. A harmadik szettben is a Fatum irányított, és végül 3-1-re győzött, így bronzérmes lett a Magyar Kupában!

Fatum Nyíregyháza – Jászberény 3-1 (-24, 21, 17, 21)

Nyíregyháza: G. Francesco, Szombathelyi, Villám, Kalotai, Vacsi, Valdez

Csere: I. Francesco (liberó), Tóth (liberó), Kundrák

vezetőedző:Horváth András

Forrás:nyiregyhaza.hu