Az etetőszéktől a tiniruháig
Az etetőszéktől a tiniruháig

Körülbelül kétszáz eladó várta vasárnap a Kelet ruha- és játékbörze közönségét…

Körülbelül kétszáz eladó várta vasárnap a Kelet ruha- és játékbörze közönségét.

– Az abszolút kedvenc most épp a puzzle, mielőtt elindultam, a gyerekek a lelkemre kötötték, hogy mindenféleképpen vigyek nekik egy doboz új kirakóst, mert már az összeset unják. Szerencsére találtam, úgyhogy lesz öröm, ha hazaérek – mutatta mosolyogva a zsákmányt Sebők Orsolya. A nyíregyházi háromgyerekes anyukával vasárnap délelőtt a Continental Aréna hömpölygő tömegében, a tavaszi Kelet baba-, gyerek-, tiniruhabörze és játékvásár kellős közepén találkoztunk. Kezében kisebb-nagyobb táskákkal, szatyrokkal szlalomozott a sorok között.

Játszóház a kicsiknek

– Két lányom és egy fiam van, 6, 4 és 3 évesek. Mondanom sem kell, szerencsére úgy nőnek, mint a gomba, a legtöbb ruhájukat nem hordják három hónapnál tovább, úgyhogy jól jön az olcsó utánpótlás. Amikor csak tudok, eljövök börzézni, mert az internetes „butikokkal” ellentétben itt meg tudom nézni, hogy mit és milyen állapotban veszek. A kis nadrágokért, felsőkért, pulóverekért és cipőkért a bolti ár töredékét fizetem, és sokszor csak otthon veszem észre, hogy márkás holmit vittem haza. Ilyenkor szoktam a mesekönyveket is beszerezni, mert borzasztóan drága, ha üzletben vásárolom meg – legyintett Orsolya, s néhány másodperccel később eltűnt az emberáradatban.

Szepesiné Nagy Beáta tizenegy esztendővel ezelőtt döntött úgy, megkönnyíti a kisgyermekes családok életét azzal, hogy életre hív egy olyan rendezvényt, ahol jó áron szerezhetik be csemetéik ruháit, játékait.

– A kismamákra is mindig gondolunk, itt ők is találnak maguknak kényelmes és divatos öltözéket, de megvásárolhatják a babakelengyétől az etetőszéken át a pelenkáig mindazt, amire a születendő gyermeknek szüksége lesz. A börze mellett szól az is, hogy egy helyen elérhető minden, kiságyat, járókát és gyermek¬ülést is találnak itt, és amíg a szülők válogatnak, a porontyok a kreatívsarokban játszanak – árulta el a szervező. Szepesiné Nagy Beáta hozzátette: vannak állandó eladók, akik egy évtizede minden börzére eljönnek, nekik fix helyük van, ami azért is jó, mert már a vásárlók is tudják, kit hol találnak meg a sorok között.

A morcos árust elkerülik

– Mindig marad egy-két farmer és felső a szekrényben, amivel nem tudok mit kezdeni. A netes oldalakon hiába hirdetem meg, soha nem sikerül semmit eladnom, pedig ügyelek arra, hogy jó minőségű képek kerüljenek fel a világhálóra, és arra is, hogy ne kérjek sokat a cuccokért. Úgy döntöttem, inkább elhozom azt a néhány darabot a börzére – árulta el Kiss Anita, aki szerint nem elég az olcsó és jó állapotú ruhákat egyszerűen kitenni.

– Fontos, hogy az eladó figyeljen a vevőre, hallgassa meg és mosolyogjon. A morcos árust ugyanis messziről elkerülik – osztotta meg lapunkkal titkát a fiatal.

KM-CsA