Hiszek Benned!
Hiszek Benned!

24 órás sportágválasztót tartanak Nyíregyházán, két részletben. Csütörtökön a középiskolások ismerkedhettek meg a különböző sportágakkal, pénteken pedig az általános iskolások veszik birtokba a Continental Arénát…

24 órás sportágválasztót tartanak Nyíregyházán, két részletben. Csütörtökön a középiskolások ismerkedhettek meg a különböző sportágakkal, pénteken pedig az általános iskolások veszik birtokba a Continental Arénát.

Sorversennyel indult a Hiszek Benned Program Nyíregyházán. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott rendezvény két napon keresztül tart a Continental Arénában. Csütörtökön a középiskolás diákok mérték össze tudásukat. A csapatokat egy-egy ismert sportoló is segítette. A friss világkupagyőztes Veres Amarilla a kerekesszékes vívást is népszerűsítette.

– Örömmel megyek minden eseményre melyre felkérnek. Ez a parasportolóknak és a sportágaknak is szól, melyek egyre nagyobb elismerést kapnak, ami nagyon boldoggá tesz – mondta Veres Amarilla kerekesszékes vívó.

A rendezvény célja a sport tömegesítése és tehetségek kiválasztása. Több sportágat is kipróbálhatnak a diákok, így lehet vívni, kosarazni, röplabdázni vagy éppen cselgáncsozni is, de kipróbálható a csörgőlabda és a tájfutás is. A 2×12 órás rendezvényen közel 2000 diák vesz részt.

– Az Arénában 15 sportágat próbálhatnak ki a fiatalok, de ingyenesen korcsolyázhatnak a jégpályán is. Ami egyedi, hogy behoztuk azokat a fogyatékos sportokat is, melyek nagy múlttal rendelkeznek Nyíregyházán – mondta Hornyák Enikő sportreferens.

A város kiemelten támogatja az utánpótlás és szabadidősportot. Egy-egy ilyen rendezvény jó alkalom arra, hogy a fiatalokhoz közelebb vigyék a mozgást. A héten a Diákparlament ülésén is szóba került a sport.

– Nagyon jó lehetőségeink vannak mind fedett pályán mind a szabadban, hogy sportoljanak a diákok, mostantól rajtuk a sor. Most is azért hívtunk meg ismert sportolókat, hogy a példaképek bevonásával is vonzóbbá tegyük számukra a mozgást – mondta Dr. Kovács Ferenc polgármester.

Pénteken reggel 8 órától ismét benépesül a sportcsarnok, ezúttal az általános iskolás gyerekek mozoghatnak este nyolc óráig.

Forrás:nyiregyhaza.hu