Három pont maradt a közel húszból
Három pont maradt a közel húszból

A lényeg, hogy Salgótarjánban is nyert a zsinórban ötödik bajnoki győzelmét arató Blue Sharks a férfi kosárlabda NB I B csoportban…

A lényeg, hogy Salgótarjánban is nyert a zsinórban ötödik bajnoki győzelmét arató Blue Sharks a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Azt ugye a győri Hepp-kupa győri elődöntője óta tudjuk, hogy a tíz ponttal megnyert első negyed a Kék Cápák esetében nem jelent automatikusan negyvenpontos sikert, de még csak győzelmet sem feltétlenül. Az NB I B csoportos férficsapat Salgótarjánban is jól kezdte a mérkőzést, az első etapban kiharcolt előnyét biztosan őrizte, sőt, a nagyszünetre tovább növelte.

A csúcspontot a harmadik negyed elején érte el a különbség, akkor éppen 63–44-re vezetett a Blue Sharks. Ekkor nem hittük volna, hogy a végén még izgulni kell a győzelemért, pedig ez történt, mert a tarjáni szurkolók „Skeséje” hozzálátott hátránya ledolgozásához. Pontról pontra, talajvízként törtek fel a hazaiak, még szerencse, hogy Bus Iván a végjátékra tartogatta pontjai nagy részét, és Nagy Krisztián is ebben az időszakban szórta be negyedik hárompontosát. A Tarján azért feljött 84–82-re, de Emani Gant büntetőből beállította a végeredményt.

A korán megszerzett nagy előny után csak kiszenvedte a győzelmet a nyíregyházi csapat, de a nógrádi oroszlánbarlangban értékes győzelmet aratott.

NB I B: Keleti csoport

Férfiak, 18. forduló
Salgótarjáni KSE–Nyíregyháza Blue Sharks 82–85 (17–27, 22–26, 19–18, 24–14)

Salgótarján, 400 néző, v.: Szakáll, Gaál I., Sentényi.

Blue Sharks: Bus I. 20/6, Czura 14/3, Fazekas Cs. 7/3, Nagy K. 14/12, Gant 19. Csere: Oláh Z. 7/3, Sitku M., Varga M. 2, Gáspár B. 2. Edző: Siska János

Forrás:szon.hu