Mateklecke? Majd máskor…
Mateklecke? Majd máskor…

Számolgatás helyett egyelőre az UTE legyőzésére fókuszál a Fatum-Nyíregyháza…

Számolgatás helyett egyelőre az UTE legyőzésére fókuszál a Fatum-Nyíregyháza.

Ilyen a sors. A dolgok jelen állása szerint a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata a harmadik helyen zárja az alapszakaszt – legalábbis két körrel a befejezés előtt erre mutatkozik a legnagyobb esély. Mindennek következményeként a táblázaton pillanatnyilag hatodik UTE ellen vívná a bajnoki negyeddöntőt a rájátszás nyitányán. Azzal a gárdával, amellyel csütörtökön (kezdés: 17.30) viaskodik a Continental Arénában.

Persze, még történhet egy, s más. Az újpestiek akár a mérleg nyelvét jelenthetik, mégpedig ama megfontolásból, hogy utolsó fellépésükön a nyírségiek legfőbb riválisával, a második pozíciót birtokló Vasassal találkoznak. Ennyire azonban még nem rohanjunk előre, kiváltképp, hogy a hazaiak is csak a soros összecsapásra fókuszálnak. Nincs értelme matekozni.

– Igaz, ebben a szezonban csak egyszer találkoztunk az újpestiekkel, de az emlékezetes meccs volt – utalt az őszi, idegenben 3:1-re megnyert összecsapásra Horváth András, a Fatum-Nyíregyháza edzője. – Különösen a negyedik szettre gondolunk vissza szívesen, amikor hétpontos hátrányból fordítottunk és végül győztünk. Erős centerekkel, illetve több magas emberrel rendelkeznek, de én sokal inkább a saját csapatommal kívánok foglalkozni. Egyelőre tényleg csak erre az egy mérkőzésre koncentrálunk, illetve arra, hogy a hátralévő két fordulóban a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból. A számolgatást meghagyom másoknak…

Amire a szakvezető célzott: az UTE után vasárnap a másik fővárosi rivális, a szintén a négy közé jutásért hajtó MTK vendége lesz a Nyíregyháza.

KM-KT