Most kezdődik a tánc!
Most kezdődik a tánc!

A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapat megcselekedte, amit megkövetelt a szituáció. A nyírségiek az alapszakasz zárófordulójában hátrányból fordítva gyűrték le az MTK-t…

Az alapszakaszban nyújtott jó teljesítmény után a Fatum a bajnoki elődöntőbe jutásért csatáztik az UTE-val.

A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapat megcselekedte, amit megkövetelt a szituáció. A nyírségiek az alapszakasz zárófordulójában hátrányból fordítva gyűrték le az MTK-t , vagyis az idegenbeli rangadó megnyerésével teljesítették küldetésüket. Az már külön balszerencse, hogy a tizenhatodik győzelem (húsz meccsből kifejezetten szép produkció, az elmúlt esztendőkben nem volt példa hasonlóra…) behúzásával sem tudtak feljebb rakétázni a táblázaton: a harmadik helyen ragadtak, mivel a Vasas elkalapálta az UTE-t, megőrizve a második pozíciót. A felek egyébiránt azonos pontszámmal végeztek, az angyalföldiek több sikerüknek köszönhetően végeztek előrébb.

Mindennek következményeként Fatum–UTE párharc lesz a rájátszás nyitányát jelentő bajnoki negyeddöntőben, amely az egyik fél két győzelméig tart. Az igazi tánc tehát most kezdődik.

– Menetközben nem figyeltük, hogy áll a Vasas, élesben játszottunk – utalt Horváth András, a nyíregyháziak szakvezetője arra, hogy az utolsó kör mérkőzéseit egy időben rendezték, mindazonáltal ők elsősorban a saját leckéjükre koncentráltak. – Az MTK nagyot küzdött, minden egyes labdáért meg kellett küzdeni, ráadásul hullámzó produkciót nyújtottunk, tudunk ennél jobban teljesíteni. Az volt a célunk, hogy nyerjünk, ne ezen múljon, ha véletlenül az UTE „elkapja” a Vasast… Mostantól új bajnokság kezdődik, minden egyes megmozdulásnak, szettnek komoly jelentősége van. Az biztos, nem szabad megtenni azt, amit az újpestiek elleni két eddigi meccsen történt: nem engedjük el őket a játszmák közben, mert bár rendre sikerült fordítani, ez veszélyes játék. Mindenesetre a csapat képes arra, hogy megoldja ezt feladatot!

Röplabda: NB I, női

Az alapszakasz végeredménye: 1. Békéscsaba 20 győzelem/60 pont, 2. Vasas17/48, 3. Fatum-Nyíregyháza 16/48, 4. Jászberény 13/38, 5. MTK 12/37, 6. UTE 11/33, 7. Kaposvár 8/25, 8. Gödöllő 7/23, 9. TFSE 3/10, 10. Budaörs 3/8, 11. Palota 0/0.

A végső sorrendet a győzelmek száma határozta meg.

KM-KT