A védekezéssel nyerték meg a rangadót
A védekezéssel nyerték meg a rangadót

Igazából esélyt sem adott ellenfelének a Blue Sharks, amely versenyben van az alapszakasz második helyéért a férfi kosárlabda NB I B csoportban…

Igazából esélyt sem adott ellenfelének a Blue Sharks, amely versenyben van az alapszakasz második helyéért a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

A tabellán nem látszik, hiszen ugyanúgy negyedik a Nyíregyháza Blue Sharks az NB I B Keleti csoportban, mint a hétvége előtt, de a Miskolci EAFC elleni hazai győzelemmel (74–64) nagyot lépett a harmadik, de még a második hely megszerzéséért a zsinórban hetedik győzelmét arató társaság.

– Pedig rosszul indult a nap, hiszen a délelőtti átmozgató edzésen Bus Iván dereka megsérült, és kérdésessé vált a játéka, de le a kalappal előtte, hogy vállalta a meccset, és bár a pontjai számán ez nem látszott, de jól játszott, szépen mozgatta a csapatot – mondta a kulisszák mögött történtekről Siska János, a Kék Cápák éppen a meccs napján születésnapos edzője. – Az ősszel jellemző volt ránk, hogy nem tudtuk egyből felvenni a mérkőzések ritmusát, szerencsére ennek az alapszakasz második körében már nincs nyoma, hamar elhúztunk, és csak akkor torpantunk meg picit, amikor jöttek a szintén szokásos faultproblémák. Ezt az időszakot is átvészeltük, mert megint mindenki hozzá tudta tenni a magáét a csapat játékához. Igazából nem is adtunk esélyt a Miskolcnak, és ami a fő pozitívum, hogy a védekezésünkkel nyertük meg a meccset egy olyan csapat ellen, amely képes sok pontot szerezni. Igazán szép születésnapi ajándékot kaptam a csapattól.

Ami pedig a továbbiakat illeti, ha a nyíregyháziak megnyerik mindkét hátralévő meccsüket (Vásárhely otthon, Nagykőrös idegenben), akkor biztos harmadikok. Ha pedig közben a MEAFC botlana egyet (Nagykőrösön és Hódmezővásárhelyen lép pályára), akkor a második hely is összejöhet az alapszakasz végén, hiszen a szombati tízpontos sikernek köszönhetően a Kék Cápák az egymás elleni összevetésben jobban állnak a Miskolcnál.

Forrás:szon.hu