Egyből egy – ez a lényeg!
Egyből egy – ez a lényeg!

A Fatum-Nyíregyháza ezúttal nem húzta el a mézesmadzagot az UTE előtt. Az élvonalbeli női röplabda-bajnokság negyeddöntőjének nyitómeccsén a nyírségiek azonnal oda tették magukat…

A Fatum-Nyíregyháza győzelemmel kezdte az UTE elleni párharcot.

A Fatum-Nyíregyháza ezúttal nem húzta el a mézesmadzagot az UTE előtt. Az élvonalbeli női röplabda-bajnokság negyeddöntőjének nyitómeccsén a nyírségiek azonnal oda tették magukat, még véletlenül sem játszottak a tűzzel, miként az alapszakasz március elején megejtett találkozóján. Akkor kilenc pontos hátrányból kapaszkodtak vissza az első szettben, erről most szó sem volt. Szisztematikus munkával őrölték fel a vendégeket, akik pedig szintén nagyon iparkodtak. Na igen, itt már nem lehet büntetlenül hibázni.

Eleinte olajozottan működött a hazai „masina”, majd a második felvonásban porszem csúszott a gépezetbe. ekkortájt volt minden, ami szem-szájnak ingere. A házigazdák előbb hatpontos előnyt tapsoltak el (8:2, 11:12), miközben a túloldalon Miklai Zsanett kapott sárga lapot – reklamálásért. A hajrában négy egységnyi hátrányt tüntetett el a Fatum, de ez is kevésnek bizonyult az üdvösséghez, holott a titkos adut, a térdsérülés miatt több, mint egy hónapot kihagyni kényszerült spanyol-argentin frontembert, Josefina Fernandezt is bevette a Horváth András edző.

Innentől viszont nem volt mese. Villám Lilla és a venezuelai Nelmaira Valdez hátára vette együttesét, mindketten alaposan megszórták a vendégeket és ha nem is egykönnyen, de sikerült megtörni a jó néhány játékvezetői ítéletet vitató vendégeket. A negyedik felvonásban már emelkedett hangulatban araszolt előre a Nyíregyháza, amely győzött, de a munkát még közel sem fejezte be.

Folytatás vasárnap, Újpesten, mindenesetre az egyik fél két sikeréig tartó párharcban egylőre jobban áll a Fatum szénája.

Röplabda: NB I., női

Bajnoki negyeddöntő, 1. mérkőzés

  • Fatum-Nyíregyháza – UTE 3:1 (15, -22, 17, 16)

Continental Aréna, 700 néző, v.: Halász E., Vári P.

Nyíregyháza: Genesis 7, Valdez 15, Kalotai Zs. 8, Villám L. 14, Szombathelyi Sz. 10, Vacsi E. 8. Csere: Isis, Tóth F. (liberók), Leidgeb N. 1, Fernandez. Edző: Horváth András.

UTE: Bezsandolszka 10, Dégi B. 9, Miklai Zs. 7, Nagy V., Ancsin K. 3, Varbanova 8. Csere: Kötél D. (liberó), Headen 6, Hárfa D. 3, Lutter E. 3. Edző: Valics György.

Ász: 9–5. Rossz nyitás: 10–12.

Horváth András: –Azt láttam viszont a pályán, amit megbeszéltünk. Gratulálok a csapatnak.

Valics György: – Bosszankodom, mert kicsivel nagyobb akarással és némi szerencsével meg tudtuk volna fordítani a mérkőzést. Nem tisztem minősíteni a közeget, de kicsit lejtett a pálya. Nincs még vége, van még esély és bízom a csapatomban.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Fatum javára.

KM-KT