Helyet cserélnének a Vásárhellyel
Helyet cserélnének a Vásárhellyel

Szép sorozatot épített fel a Nyíregyháza Blue Sharks, de a tabellán egy szombati győzelemmel lenne ennek igazán nyoma a férfi NB I B csoportos kosárlabda-bajnokságban…

Szép sorozatot épített fel a Nyíregyháza Blue Sharks, de a tabellán egy szombati győzelemmel lenne ennek igazán nyoma a férfi NB I B csoportos kosárlabda-bajnokságban.

Amikor december 17-én 90–75-ra kikapott Hódmezővásárhelyen a Nyíregyháza Blue Sharks, akkor bajnokságbeli ötödik vereséget szenvedte el. Azóta lement egy teljes kör, és a Kék Cápák győzelem/vereség mutatója 14/6-ra változott, vagyis három hónap alatt kilenc győzelem mellett egyetlen egyszer kapott ki az NB I B csoportos férficsapat, a bajnokság toronymagas favoritja, a Debrecen ellen, hazai pályán.

Szombaton a Continental Arénában (kezdés: 16.30-kor) a bajnokságban a Vásárhelyi KS-nek is vissza lehet vágni. Merthogy a Hepp-kupában ezt már megtették a Cápák: január 17-én 87–67-re nyerték az itthon játszott negyeddöntőt. Ha szombaton is hasonló különbség, de legalábbis 15 pontnál nagyobb nyíregyházi győzelem születik, akkor az utolsó forduló eredményétől függetlenül a harmadik helyen zárná az alapszakaszt a tavaly még élvonalbeli legénység. Ám ha csak szimplán nyer a csapat, akkor is elérhetővé válik akkor a második hely is.

– A legfontosabb az, hogy nyerjünk, aztán ha oda jut a sor, akkor megpróbálunk figyelni a különbségre is – mondta a mérkőzésen belüli fontossági sorrendről Siska János, a nyíregyháziak vezetőedzője. – A kupameccsen sikerült fölényesen nyernünk, de akkor a második félidőben már a következő bajnokira tartalékolt a Vásárhely. Rangadóról van szó most is, hiszen előttünk álló csapattal játszunk, amellyel szeretnénk helyet cserélni. Ehhez jobban kell játszanunk, mint legutóbb, mert érzésem szerint a MEAFC elleni mérkőzésen azért maradt még bennünk. A Vásárhely ellen nehéz támadni, az is igaz, ellenfelünk inkább hazai pályán remeklő csapat, de itthon is nagyon komolyan kell vennünk a mérkőzést. Egyértelmű, hogy szeretnénk folytatni a bajnokság második körében megkezdett jó sorozatunkat.

Forrás:szon.hu