Győzelemmel a második hely is elérhető
Győzelemmel a második hely is elérhető

A januárban történtek miatt alaposan felpaprikázott Nagykőrösre számít az alapszakasz utolsó fordulójában a Blue Sharks…

A januárban történtek miatt alaposan felpaprikázott Nagykőrösre számít az alapszakasz utolsó fordulójában a Blue Sharks.

Számolgassunk! Ha az NB I B Keleti csoportjának utolsó, szombati alapszakasz-fordulójában nyer Nagykőrösön a Nyíregyháza Blue Sharks, akkor legrosszabb esetben is jelenleg birtokolt harmadik helyen végez a rájátszás előtt. Ha úgy nyer, hogy közben a Miskolci EAFC kikap Hódmezővásárhelyen, akkor másodikként zár. Ha kikap, de a Vásárhely sem tudja legyőzni a Miskolcot, akkor marad a harmadik hely, ha viszont úgy veszít, hogy közben nyer a vele szemben jobb egymás elleni mérleggel rendelkező Hódmezővásárhely, akkor leszorul a negyedik helyre.

Magyarul háromesélyes a játszma (elvileg még a listavezető Debrecen is utolérhető, de egyrészt nehezen hihető, hogy a DEAC kikap ott a Békéstől, másfelől az éllovas is jobban áll az egymás elleni mérleget tekintve), és azért lenne jelentősége a második helynek, mert akkor a Kék Cápák pályaelőnnyel kezdhetnék a nyugati harmadik Győr elleni, az egyik fél második győzelméig tartó negyeddöntőt. A harmadik vagy negyedik helyezés következtében az Oroszlány vagy a Veszprém következne, és az ellenfél lenne a kedvezményezett.

– Mi természetesen csak a magunk mérkőzésére koncentrálunk, azt szeretnénk megnyerni, aztán kiderül, hogy mire lesz elég – mondta Siska János, a nyíregyháziak vezetőedzője. – A Nagykőrös elleni januári meccsünk ugye az ellenfél távolmaradása miatt elmaradt, fel vagyunk rá készülve, hogy az akkor történtek miatt feltüzelt állapotban lévő házigazda vár majd ránk. Vannak sérültjeink, Fazekas Csaba és Bus Iván játéka is kérdéses, de ezt a meccset minden körülmények között meg akarjuk nyerni. Hogy utána aztán lehessen számolgatni!

Forrás:szon.hu