Nem félnek az Oroszlánytól sem
Nem félnek az Oroszlánytól sem

Nincs bennük rossz érzés, hogy nem sikerült a második helyre lépniük, így a Nyíregyháza Blue Sharks pályahátrányból kezdi a férfi kosárlabda NB I B csoportos bajnokság rájátszását…

Nincs bennük rossz érzés, hogy nem sikerült a második helyre lépniük, így a Nyíregyháza Blue Sharks pályahátrányból kezdi a férfi kosárlabda NB I B csoportos bajnokság rájátszását.

A maguk meccsét megnyerték, majd a multifunkcionálisnak semmi esetre sem nevezhető nagykőrösi csarnok öltözőjébe húzódtak a Nyíregyháza Blue Sharks játékosai, hogy kiszurkolják a Hódmezővásárhely sikerét is.

A hosszabbításba torkolló meccsen végül nyert a vendég MEAFC, így a Kék Cápák az NB I B Keleti csoport tabellájának harmadik helyen zárt, és pályahátrányból kezdheti a negyeddöntőt. Ha minden igaz, akkor már pénteken, Oroszlányban.

– Semmiféle rossz érzés nincs bennünk amiatt, mert a harmadik helyen zártunk, és nem sikerült feljebb lépni a másodikra – mondta Siska János, a Blue Sharks vezetőedzője. – Augusztusban sokan előre leírtak bennünket, akkor mi is kiegyeztünk volna azzal, hogy bejutunk a legjobb négy közé. A csapat fejlődése jól érzékelhető volt, az utolsó kilenc mérkőzésünket megnyertük, az alapszakasz második körben csak a Debrecentől kaptunk ki. Számítottunk rá, hogy nehéz meccs vár ránk Nagykőrösön, ahol az NB I B csoporthoz méltatlan körülmények fogadtak. Agresszívan védekezett az ellenfél, amely gyakran a verbális inzultálás fegyverét is bevetette, de nem ültünk fel a provokációnak, míg a nagykőrösiek két sportszerűtlen és egy technikai hibát is kaptak, addig nálunk nem fordult elő ilyesmi. Ezt a meccset meg kellett nyerni, és meg is nyertük.

A folytatás előtt nincs túl sok idő, a héten már kezdődnek a rájátszás-párharcok, és mivel az Oroszlány pénteken játssza a hazai meccseit, még kevesebb idő maradt a negyeddöntőig.

– Nem félünk az Oroszlánytól sem, bár tudjuk, más csapattal találkozunk, mint amelyiket a Hepp-kupa-bronzmeccsén simán legyőztünk – így Siska János.

Forrás:szon.hu