Röplabda elődöntő
Röplabda elődöntő

A fővárosban találkozott először a női röplabda NB-I elődöntőjének első találkozóján a Fatum Nyíregyháza és a Vasas. Az idei bajnokságban eddig a két csapat mindig szoros meccseket vívott…

Megkezdődött a Vasas és a Nyíregyháza párharca.

A fővárosban találkozott először a női röplabda NB-I elődöntőjének első találkozóján a Fatum Nyíregyháza és a Vasas. Az idei bajnokságban eddig a két csapat mindig szoros meccseket vívott, és ezúttal is erre lehetett számítani. Az előjelek nem a legjobban alakultak, mivel Isis Francesco sérülés miatt nem tarthatott a nyíregyháziakkal, így egyik liberóját elveszítette Horváth András vezetőedző. Ennek ellenére jól kezdett a Fatum, az első szettben végig vezetett, és nyerte is a játékrészt. Szombathelyi Szandra, Villám Lilla és Vacsi Evelin számára is ismerős lehetett a Folyondár utcai csarnok, mindhárman szerepeltek a Vasasban, és ezúttal jó játékkal keserítették el az angyalföldi szurkolókat.

A második szett is jól indult nyírségi szempontból, 11-16-nál úgy tűnt, ezt a játékrészt is megnyerhetik a mieink. A fővárosiak azonban folyamatosan faragtak a hátrányból, majd a hajrában a vezetést is átvették. 24-23-nál ugyan még sikerült a játszmalabdát hárítani, de a következő két pontot a Vasas szerezte, így 1-1-re módosult az állás.

A harmadik játszma elején ismét a Nyíregyháza játszott jobban, 5-1-re is vezetett. Gyorsan egyenlített azonban a Vasas, és ettől kezdve 11-11-ig fej-fej mellett haladt a két gárda. Ettől kezdve kegyetlenül kihasználta a Fatum hibáit a hazai csapat, és magabiztosan nyerte a szettet, 2-1.

A negyedik felvonás szorosan indult, 10-13-nál, majd 14-17-nél is a mieink vezettek három ponttal, de egy percig nem lehetett kiengedni, az angyalföldiek ott loholtak a Nyíregyháza nyakán. 19-24 után azonban a negyedik játszmalabdát sikerült értékesíteni, jöhetett a döntő szett!

A mindent eldöntő játszma elején Villám Lilla szerezte zsinórban a vendégpontokat, így 7-5-re vezetett a Fatum Nyíregyháza, de 9-9-nél már ismét egyenlő volt az állás. Hihetetlen izgalmasan alakult a hajrá, 14-10-nél azonban a Vasas jutott négy meccslabdához, Kettőt ugyan sikerült hárítani, de a találkozót végül 2 óra 10 perc alatt a fővárosiak nyerték.

Vasas – Fatum Nyíregyháza 3-2 (-19, 24, 15, -22, 12)

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása 1-0 a Vasas javára, folytatás pénteken 16.30-tól Nyíregyházán.

Forrás:nyiregyhaza.hu