19 lövésből 18 gól!
19 lövésből 18 gól!

Pontosan szeretett volna hazatérni a tavaszi idényre két új, kettős játékengedéllyel NB I. B-ből megerősített Heves otthonából a Kölcsey DSE női kézilabda együttese…

Hrabina Inez 15 évesen volt vezéregyéniség Hevesen.

Juventus Panoráma Heves–Kölcsey DSE-Nyíregyháza 31–31 (16–19)

Heves, 200 néző

v.: Csörgő L., Vitális G.

Kölcsey: Torkos H. – Hrabina I. 18/7, dr. Tilki A. 3, Kelemen G. 1, Silye V., Papp A. 1, Márkus G. 4. Csere: Varga F. (kapus), Hruska Zs. 2, Gyimesi L. 2, Vitányi A., Katona B., Kovács F., Balogh D., Polyák E. Edző: Hadobás István.

Kiállítások: 2, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 5/4, illetve 7/7.

Pontosan szeretett volna hazatérni a tavaszi idényre két új, kettős játékengedéllyel NB I. B-ből megerősített Heves otthonából a Kölcsey DSE női kézilabda együttese. Sajnos Tóth és Rabatin nem tarthatott a nyíregyháziakkal, ráadásul Gyimesi térdműtéte után, míg Kelemen és Papp sérülten nem éppen tökéletes állapotban vállalták a játékot. A rossz előjelek ellenére nagyszerűen játszottak a mieink, az első játékrészben váltott vezetéssel haladtak a csapatok, aztán remek végjátékkal 3 gólos előnyre tett szert a Kölcsey. Szünet után még rátettek egy lapáttal és a 36. percben már 6 góllal vezettek. Sajnos, a remeklő Gyimesi Lola egy ártatlan védőmozdulatnál ismét megsérült, eltört a kisujja.

– A hazaiak védekezése sem ízlett nekünk, sajnos a sporik mindent megengedtek nekik, jellemző, hogy első és egyetlen/!/ kiállításukat az utolsó perc közepén kapták. Említett nehézségeink miatt fogyott az erőnk és ezzel együtt előnyünk is, sőt egy perccel a vége előtt átvették a hazaiak a vezetést. Volt szívünk újítani és egy pontot megmenteni! Csapatom minden tagja nagyszerűen küzdött, de a mindössze 15 éves Hrabina Inez szenzációs teljesítménye így is kiemelkedett: 18 gólt lőtt és mindezt 19 kísérletből! Ez a példátlan teljesítmény nem csak a Kölcsey, de a magyar kézilabda történetében is rendkívüli. Rajta kívül Gyimesi, Tilki, Márkus és Hruska elől-hátul, míg Kelemen játékszervezése, védekezése, Papp és Silye védőmunkája valamint Vitányi hasznos beálló játéka dicsérhető – mondta Hadobás István edző.

A juniorok folytatták jó szereplésüket és 29-26-os győzelmükkel továbbra is az aranyérem egyik várományosai.

Forrás:nyiregyhaza.hu