Olykor a szívjáték is kevés
Olykor a szívjáték is kevés

Amikor két csapat ennyi ideje nyüstöli egymást, előszeretettel szokás hangoztatni: ilyenkor már nem lehet meglepetéssel előrukkolni…

A Vasas jutott a bajnoki döntőbe, a Fatum a bronzcsatában lesz érdekelt.

Amikor két csapat ennyi ideje nyüstöli egymást, előszeretettel szokás hangoztatni: ilyenkor már nem lehet meglepetéssel előrukkolni. Dehogynem! Mindennek ékes cáfolataként Horváth András, a Fatum élvonalbeli női röplabdacsapatának edzője nagy zsugásokhoz méltóan tizenkilencre lapot húzott. A Vasas elleni bajnoki elődöntő negyedik összecsapásán liberóként vetette be Szombathelyi Szandrát, a nyíregyháziak bombázóját, míg a poszt eredeti tulajdonosa, Tóth Fruzsina – csereként – mezőnyjátékosként szorgoskodott. A többiek is derekasan iparkodtak, az elszántságot az égvilágon senki nem kérdőjelezhette meg, a bökkenő csak annyi volt, a nyírségiek produkciójába sok hiba csúszott, így pedig a saját sírjukat ásták meg. Főként a nyitásfogasokkal akadtak problémák, mindezt nagy szívvel próbálták ellensúlyozni a hazaiak. Ekképpen újfent kiélezett csatára kényszerítették a vendégeket, vereséget viszont nem tudták elodázni. A Vasas diadalmaskodott az egyik fél három győzelméig kiírt párharcban, míg a Fatum azonmód készülhet a Jászberény elleni bronzcsatára, amely vasárnap kezdődik a Continental Arénában.

Röplabda: női, bajnoki elődöntő
4. mérkőzés
Fatum-Nyíregyháza–Vasas 1:3 (-16, 23, -11, -24)

Continental Aréna, 650 néző, v.: Tillmann Gy., Adler L.

Nyíregyháza: Fernandez 5, Vacsi E. 9, Genesis 2, Valdez 23, Kalotai Zs. 5, Villám L. 12. Csere: Szombathelyi Sz. (liberó), Andrejkovics A. 1, Tóth F., Sitku T., Leidgeb N. 1, Kundrák E. Edző: Horváth András.
Vasas: Kountoura 4, Sklar 16, Pekárik 5, Rountree 7, Török K. 12, Hardy 14. Csere: Lévai V. (liberó), Kiss G., Durst. Edző: Jókay Zoltán.

Ász: 6–6. Rossz nyitás: 12–7.

Horváth András: – Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült kiharcolni az ötödik meccs lehetőségét. de vasárnapig rendezni kell a sorokat.

Jókay Zoltán: – Nagyon örülök, hogy ismét sikerült kiharcolni a döntőbe jutást. A harmadik mérkőzésen rátaláltunk a saját játékukra, ez segített.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc végeredménye: 3–1 a Vasas javára.

KM-KT