Különösebb tét nélkül, az MTK ellen folytatják
Különösebb tét nélkül, az MTK ellen folytatják

Hétfőn elkezdődik a Nyíregyháza Blue Sharks és az MTK Törökbálint párharca a férfi NB I B csoportos bajnokság rájátszásában, az 5-8. helyért, aztán nem lehet tudni, hogy mikor ér véget…

A korosztályos döntőket megelőzően kezdi el a párharcot a Blue Sharks és az MTK a férfi NB I B csoportos kosárlabda-bajnokságban.

Hétfőn elkezdődik a Nyíregyháza Blue Sharks és az MTK Törökbálint párharca a férfi NB I B csoportos bajnokság rájátszásában, az 5-8. helyért, aztán nem lehet tudni, hogy mikor ér véget.

És nemcsak azért, mert az egyik fél második győzelméig tartó párharc kimenetele eleve bizonytalan, hanem mert a felek egyelőre csak az első mérkőzés időpontjában egyeztek meg (hétfő, 18 óra, Continental Aréna). A következő napokban ugyanis korosztályos bajnoki döntőket játszanak, amelyeken mindkét klub felnőttcsapatában szereplő játékosai érintettek: előbb szerdától szombatig a juniorok nyolcas fináléját, Debrecenben, nyíregyházi érintettséggel, majd az U20-as végjátékot, az MTK részvételével.

Ami a felnőtt bajnokság rájátszását illeti, az alapszakasz során Keleten harmadik nyíregyháziak a nyugati második Oroszlánnyal, a Nyugaton negyedik MTK a keleti első Debrecennel szemben maradtak alul 2–0-val. Különösebb tétje már nincs a következő összecsapásoknak, hacsak a minél jobb pozíciók megszerzése. Az MTK-ban több, korábbi nyíregyházi játékos is feltűnik majd: a pályán az itteni nevelésű Jakab Máté, aki 2011-ben tagja volt a juniorok között bajnoki címet szerzett csapatnak, és végigjárta a korosztályos bajnokságot, itt mutatkozott be az élvonalban, a kispadon a vezetőedző Szarvas Gábor és segítője, Bódi Ferenc, akik mindketten játékosai voltak a hajdan NB I A csoportos NYKK-nak.

Forrás:szon.hu