Lilla is villanthatott Caracasban
Lilla is villanthatott Caracasban

Így kell ezt csinálni! A magyar női röplabda válogatott hatodik mérkőzését is megnyerte a World Grand Prix harmadik vonalának csatározásai során, így százszázalékos produkcióval kvalifikálta magát az Ausztráliában esedékes négyes döntőbe…

Furcsa módon, a magyarok a másik csoportot megnyerő Fraciországgal játszanak az elődöntőben.

Így kell ezt csinálni! A magyar női röplabda válogatott hatodik mérkőzését is megnyerte a World Grand Prix harmadik vonalának csatározásai során, így százszázalékos produkcióval kvalifikálta magát az Ausztráliában esedékes négyes döntőbe.

A mieink a venezuelai csoportkör zárótalálkozóján a hazaiakat is biztosan, 3:0-ra verték, így a caracasi tornán nem csupán hibátlanul, szettveszteség nélkül végeztek az élen. A nemzeti együttes hatodik tengerentúli fellépésén a szakmai stáb ismét – a túra során másodszor – bevetette Villám Lillát, a Fatum-Nyíregyháza játékosát, aminek a helyszínen volt szemtanúja Nelmaria Valdez is. A nyírségiek venezuelai légiósa ugyanis nem hagyta ki az esélyt, ha már csapattárs „házhoz jött”, közös fotón örökítették meg az emlékezetes pillanatot.

– A Mexikóval vívott meccsen úgy érzem jól ment a játék, Algéria ellen nem jutottam szóhoz, majd az utolsó caracasi mérkőzésen újból pályára léptem. Próbálok minden egyes percet kihasználni, amikor szerepelhetek, megmutatni, mire vagyok képes, de nyilván sokat kell meg fejlődnöm, hogy egy nagyobb csapattal szemben is több lehetőséget kapjak – summázta az eddig történteket Villám Lilla.

Tehát a magyarok a mexikói és a venezuelai eseményen is diadalmaskodtak, így a nyolc érintett gárda közül a legjobb mutatóval jutottak az Ausztrál fináléba. Az elődöntőben – a lebonyolítás furcsasága miatt – a párhuzamosan rendezett csoportküzdelmet ugyancsak veretlenül teljesítő Franciaországgal csapnak össze, míg a másik ágon a házigazda Venezuelával játszik. A canberrai négyes döntő győztese jogot szerez arra, hogy egy fokkal feljebb, a tizenkét együttest számláló második vonalban induljon.

– KM-KT –