Három játékossal az EYOF-on
Három játékossal az EYOF-on

Július 23-án vasárnap tartják az ünnepélyes megnyitóját Győrben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak, amelynek programjában a röplabda is szerepel. Házigazdaként mindkét magyar válogatott részt vesz a megmérettetésen…

Jövő héten rendezik Győrben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált. Röplabdában a nyíregyházi színeket három játékos is képviseli majd a versenyen.

Július 23-án vasárnap tartják az ünnepélyes megnyitóját Győrben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak, amelynek programjában a röplabda is szerepel. Házigazdaként mindkét magyar válogatott részt vesz a megmérettetésen. A lányoknál a Fatum Nyíregyháza két fiatal játékosa is helyet kapott a keretben.

Nagyon fontos megerősítése a nyíregyházi röplabdázásnak, hogy nemcsak felnőtt szinten vagyunk eredményesek, hanem idén minden korosztályban bejutottunk az országos döntőbe. Nyilván ez is az oka annak, hogy az EYOF-on két játékosunk is szerepel. Az egyikük igaz egy friss igazolás, a Vasasból érkezett Kotormán Réka, viszont Kundrák Eszter már évek óta itt játszik nálunk. Én azt remélem és azt gondolom, hogy ők erősségei lesznek a magyaroknak, ugye arról nem is beszélve, hogy az EYOF-nak az egyik arca Kotormán Réka – látjuk a plakátokon. Ez is nagy büszkeség – mondta el Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A Fatum két játékosa mellett még a Nyíregyházi Sportcentrum utánpótlásából Pap Dorka is bekerült a végleges keretbe, így ő is ott lehet Győrben.

A lányok három csoportmérkőzést vívnak. Július 24-én Szerbia, 25-én Oroszország, 26-án pedig Szlovénia legjobbjai lesznek a magyar válogatott ellenfelei. A csoportból az első kettő küzdhet tovább a végső győzelemért, a harmadik és negyedik pedig az 5-8. helyért játszhat.

Forrás:nyiregyhaza.hu