Táborban képezhetik magukat az ifjú kosarasok
Táborban képezhetik magukat az ifjú kosarasok

Kosárlabda képzőtáborban vehetnek részt a sportág ifjú kedvelői a Coninental Arénában. A tábort a Nyíregyházi Sportcentrum és a Blue Sharks férfi kosárlabda csapata közös szervezésében tartják július 17. és 28. között…

Kosárlabda képzőtáborban vehetnek részt a sportág ifjú kedvelői a Coninental Arénában. A tábort a Nyíregyházi Sportcentrum és a Blue Sharks férfi kosárlabda csapata közös szervezésében tartják július 17. és 28. között.

23 fiatal döntött úgy, hogy nyáron sem szeretne elszakadni kedvenc sportjától, hanem szeretne még jobban elmélyedni benne. Erre ad lehetőséget a Continental Arénában megrendezett kosaras képzőtábor, ahol a kosárlabdát kedvelők és űzők profi edzőktől és játékosoktól tanulhatnak, valamint kicsit belekóstolhatnak Blue Sharks életébe is.

– Az volt a célunk, hogy kicsit megpróbáljuk megmutatni azoknak a játékosoknak és gyerekeknek a csapatunk működését, az edzések szerkezetét, akik esetleg érdeklődnek a kosárlabda iránt kicsit komolyabban is, akik úgy gondolják, hogy nem elegendő nekik az az edzésmennyiség, amennyit a saját csapatuknál szoktak kapni. Illetve bíznék abban, hogy ők olyan tervvel jöttek el ide, hogy a későbbiekben majd szeretnének nálunk, a Blue Sharks színeiben játszani – mondta el Sitku Ernő, a Nyíregyháza Blue Sharks szakmai igazgatója.

A táborban nem csak a már jól ismert dolgokra helyezik hangsúlyt. Az is a cél, hogy a fiatalok minél több olyan új technikai elemet is megismerjenek, amit később egyéni gyakorlásaikba is beépíthetnek. Az edzéseken ennek szellemében délelőttönként a mobilizáció, a stabilizáció és az erőfejlesztés szerepel a programban, míg délután az egyéni képzések kerülnek porondra.

Forrás:nyiregyhaza.hu