A meccsekig belakják a helyszínt
A meccsekig belakják a helyszínt

Az universiade – Bus Ivánon kívül – másik, nyíregyházi színeket képviselő sportolója, a diszkoszvető Szikszai Róbert szombaton indul az ázsiai helyszín felé…

Már az universiade helyszínén tartózkodnak a kosárlabdázók, közük Bus Iván és két korábbi nyíregyházi csapattársa.

A férfi és női kosárlabdázók is tagjai voltak annak a magyar csoportnak, amely elsőként érkezett meg a 29. nyári universide színhelyére, Tajvanba. A férfi válogatottban három nyíregyházi születésű és nevelésű kosaras kapott helyet, közülük Bus Iván a Nyíregyháza Blue Sharks játékosa, Polyák László az élvonalbeli Szolnoké, Kósa Tamás pedig az A csoportba jutott Debrecené.

A mieink az akkreditáció után elfoglalták szobáikat a hatalmas olimpiai, pardon universiade-faluban, amely 16 emeletes apartmanépületekből áll. Az időjárásra nem lehet panasz, csütörtökön helyi idő szerint kora este 32 Celsiust mutattak a hőmérők. A férfiválogatott vasárnap kezdi meg szereplését, a nap utolsó mérkőzését játsszák a szerbek ellen, addig igyekeznek belakni a létesítményeket, csütörtökön edzőmérkőzést is játszanak egy helyi klubcsapat ellen.

Az universiade – Bus Ivánon kívül – másik, nyíregyházi színeket képviselő sportolója, a diszkoszvető Szikszai Róbert szombaton indul az ázsiai helyszín felé.

Forrás:szon.hu