Készülnek a kosarasok
Készülnek a kosarasok

Készül a bajnoki rajtra a Nyíregyháza Blue Sharks. A férfi kosárlabda együttes több edzőmérkőzést is játszik. A csapat egyik tagja, Bus Iván közben a válogatottal az Universiadén vesz részt…

Készül a bajnoki rajtra a Nyíregyháza Blue Sharks. A férfi kosárlabda együttes több edzőmérkőzést is játszik. A csapat egyik tagja, Bus Iván közben a válogatottal az Universiadén vesz részt.

Megszerezte a magyar férfi kosárlabda-válogatott első győzelmét Tajvanon, a 29. nyári Universiadén. A csoportmérkőzések harmadik fordulójában a nemzeti csapat 91–81-re nyert Dél-Korea ellen. A Nyíregyháza Blue Sharks kosarasa, Bus Iván csereként lépett pályára, és 12 ponttal zárt. A mieink az első meccsen kikaptak Szerbiától, szerdán pedig szabadnaposak. Közben a nyíregyházi keret többi része idehaza készül.

– Az erőnléti edzéseket is labdával végezzük, most viszont már jönnek az edzőmérkőzések. Fontos a felkészülés, olyan bajnokság lesz, ahol nem lehet beragadni a rajtnál – mondta Sitku Ernő szakmai igazgató.

A játékoskeretben nagy változás nem volt, Czinger Zoltán tért vissza Nyíregyházára. Ez nagyban segíti a szakmai stáb munkáját.

– Természetesen megkönnyíti a dolgot, jól ismerjük egymást, a feladatokat már pontosan tudják a játékosok. Jó állapotban tértek vissza a szabadságról, erőnlétileg rendben vannak – mondta Siska János vezetőedző.

A bajnoki lebonyolítás megváltozik ettől az évtől, a két csoportot összevonják, így nagy csata várható.

– Nagyon nehéz bajnokság lesz, sok jó csapattal, és kiegyensúlyozott mezőnnyel. Nem lehet hibázni majd a könnyebbnek ígérkező találkozókon – mondta Czura Attila játékos.

A bajnokság szeptember elején kezdődik. Addig a csapat több felkészülési mérkőzést is játszik, most csütörtökön a Vasas, majd a Tiszaújváros ellen.