Edzőtábor után, edzőmeccsek előtt
Edzőtábor után, edzőmeccsek előtt

Készül a bajnoki rajtra a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások egy hetet Görögországban edzőtáboroztak, most viszont már ismét hazai környezetben készülnek. A keretből két játékos is ott lehet az EB döntőn…

Készül a bajnoki rajtra a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások egy hetet Görögországban edzőtáboroztak, most viszont már ismét hazai környezetben készülnek. A keretből két játékos is ott lehet az EB döntőn.

Csoportos edzés a Fatum Nyíregyházánál. Három tréner is foglalkozik a játékosokkal, így lehet csiszolni a technikai elemeket. A csapat a hét elején tért haza Görögországból ahol egy hetet töltött edzőtáborban. A munka eddig terv szerint halad.

– Egy rossz szavam nem lehet a játékosokra, végzik a munkájukat, jól haladunk. Októberben kezdődik a bajnokság, szeptemberben már edzőmérkőzéseket vívunk – mondta Horváth András vezetőedző.

A keretben voltak változások nyáron, 14 játékossal vág neki az idénynek a női röplabda együttes. Sanja Kalicanin, Tatjana Matic, Szabó Lili és Kotormán Réka érkezett a nyáron, utóbbi Kundrák Eszterrel együtt ott volt az Európai Ifjúsági Olimpián. Sajnos a válogatottnak nem sikerült mérkőzést nyernie, így csalódottan tértek vissza Nyíregyházára.

– Nagyon szomorú voltam, mert évekig erre a tornára készültünk. Tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de bíztam a jobb szereplésben hazai környezetben. Most viszont már a Nyíregyházával tréningezünk, és az elején nekem szokatlan volt az edzések intenzitása, izomlázam is volt, de igyekszem végrehajtani a feladatokat – mondta Kotormán Réka játékos.

A felnőtteknél is van két válogatottja a Fatum Nyíregyházának. Villám Lilla és Tóth Fruzsina jelenleg Törökországban vesz részt egy tornán a nemzeti csapattal, és jó esélyük van arra, hogy ott legyenek majd abban a szűk keretben, mely az EB döntőre utazik.

Forrás:nyiregyhaza.hu