Rajt előtt a Kölcsey
Rajt előtt a Kölcsey

Készül a bajnoki rajtra a Kölcsey DSE NB-II-es női kézilabda együttese. A nyíregyháziak célja az, hogy ismét dobogón végezzenek. A hétvégén még strandkézilabda tornán vett részt az együttes több tagja…

Készül a bajnoki rajtra a Kölcsey DSE NB-II-es női kézilabda együttese. A nyíregyháziak célja az, hogy ismét dobogón végezzenek. A hétvégén még strandkézilabda tornán vett részt az együttes több tagja.

A Kölcsey DSE lányai számára rövidesen megkezdődik az NB-II-es idény, az edző Hadobás István számára pedig ez lesz a 40. év, hogy a csapat mellett dolgozik.

– Nagy megtiszteltetés, hogy a Kölcsey Gimnáziumban dolgozhattam évtizedeken keresztül, és hogy a DSE-t továbbra is vezethetem. Készülünk a szezonra, szeretnénk eredményekesek lenni, és dobogón zárni. Csapatunk egyik legnagyobb erénye, hogy igazi CSAPAT, így nagy betűvel. Az idősebb játékosok, akik munka mellett járnak edzésre példaképek lehetnek a fiataloknak, akik szintén rengeteg áldozatot hoznak, hogy kézilabdázhassanak – mondta Hadobás István edző.

A felnőtt keretnél nagy változás nem volt a nyári szünetben, de sok a sérült, ezért a bajnoki rajt előtt két-három alapember is hiányozhat. Hrabina Inez viszont maradt a Kölcseyben, a fiatal játékost élvonalbeli klubok is csábították, de a szülők jelezték, érettségiig biztosan Nyíregyházán folytatja pályafutását a tehetség. Az ifi csapat tavaly csak a rosszabb egymás elleni eredmény miatt végzett a Debrecen mögött a második helyen a tabellán, idén szeretnék megszerezni a bajnoki címet.

Forrás:nyiregyhaza.hu