Megoldásra váró fő kérdések
Megoldásra váró fő kérdések

A tavalyi döntős Veszprém ellen mutatkozik be hazai pályán a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos férfi kosárlabda-csapata…

A tavalyi döntős Veszprém ellen mutatkozik be hazai pályán a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos férfi kosárlabda-csapata.

Nem ígérkezik könnyűnek a feladat, hogy a Nyíregyháza Blue Sharks éppen a tavalyi döntős Veszprém elleni vasárnapi (kezés 16.30-kor a Continental Arénában) hazai premieren köszörülje ki az első fordulóban elszenvedett csorbát a férfi NB I B csoportban.

– Olyannyira nem érkezik könnyűnek, hogy nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk – csatlakozott a felvetéshez a Kék Cápák szakmai igazgatója,. Sitku Ernő. – Az egyik, amiben javulnunk kell a Bonyhád elleni vereséghez képest, az a centerjátékunk. Czinger Zoltántól sokat várunk, de tudomásul kell venni, nem működik egyik percről a másikra, hogy az évekig epizodistának használt kosarasból olyan kulcsember legyen, aki a hátán viszi a csapatot, továbbá a társaknak is szokniuk kell, hogy van egy kétszáztizenöt centis játékosunk a palánk alatt. Egyértelmű, hogy a légiósunktól, Eddie Delegaltól is többet várunk. Ő sajnos nem olyan állapotban érkezett hozzánk, hogy azonnal kulcsszerepet kapjon, de éppen azért játszottunk hétközben edzőmeccset az NB II-es Sunshine-NyíKSÉ-vel, hogy egyre jobban belelendüljön. A harmadik, amit meg kell oldanunk, az az irányítókérdés, hiszen csapatunk elsőszámú játékmestere, Bus Ivánt a legutóbbi meccsen két sportszerűtlen hibával kiállították, ezért egy meccsre szóló eltiltást kapott. Előfordult már, hogy bizonyos meccszituációkban helyettesítenünk kellett, de olyan még nem, hogy negyven percen át. Illetve az az egyik tanulsága a legutóbbi meccsnek, hogy tudnunk kell alkalmazkodni az új szabályokhoz, miszerint sűrűbben osztogatják a sportszerűtlen hibákat. Megjegyzem a játékvezetőknek is.

Ilyen előzmények után azért képes lehet a győzelemre a csapat?

– Persze, bízom a csapatban, mi játszunk hazai pályán, és térdsérülése után Sitku Márton is visszatér, így a fiatal pozícióban is stabilabbak lehetünk. A Veszprém az első fordulóban nem lépett pályára, ezért nem tudtuk feltérképezni, ráadásul igazolt egy amerikai légióst is, de igyekszünk a mi erényeinket csillogtatva föléjük kerekedni – így Sitku Ernő.

Forrás:szon.hu