Bravúros Veszprém-verés
Bravúros Veszprém-verés

A harmadik negyedben utolérte ellenfelét a nyíregyházi csapat az NB I B csoportos férfi kosárlabda-mérkőzésen…

A harmadik negyedben utolérte ellenfelét a nyíregyházi csapat az NB I B csoportos férfi kosárlabda-mérkőzésen.

Első házi, vagyis hazai feladatnak kaphatott volna könnyebb ellenfelet is a Nyíregyháza Blue Sharks, mint a tavalyi döntős Veszprémet. A férfi NB I B csoport egyik legjobb alakulata ezen a szinten jól csengő nevű játékosokkal, az élvonalbeli múlttal rendelkező Simon Lászlóval, Helmeczi Andrással, Hegedűs Gergellyel és Körtélyesi Gergellyel, valamint a frissen szerződtetett amerikai légióssal, Ryan Cookkal érkezett a vasárnapi mérkőzésre.

Ezzel szemben a Kék Cápák soraiban nem „úszhatott” a pályára az egymeccses eltiltást kapott Bus Iván, és a Bonyhád elleni idegenbeli nyitányon szerzett öt pontja arra utalt, jogy a légiós Eddia Delegalnak is be kell még épülnie a csapatba.

A hazaiak légiósa most sem remekelt, de mások azért igen, elsősorban Czura Attila, aki ha kellett betört, ha úgy alakult kintről dobott, és rendre talált. Nagy része volt a fordításban, merthogy a meccset a vendégek kezdték jobban, de a harmadik negyedben úgy is fordított a cápasereg, hogy közben Czinger Zoltán kipontozódott. Az izgalmas végjátékban pedig sikerült megőrizni az előnyt.

NB I B csoport, férfiak

Nyíregyháza Blue Sharks–Pannon Egyetem Veszprém 74–69 (17–25, 25–20, 17–12, 15–12)

Continental Aréna, 300 néző, v.: Pozsonyi, Balogh Gy., Bács.

Blue Sharks: Czura 31/12, Delegal 3, Nagy K. 14/3, Mokánszki 4, Czinger 8. Csere: Sitku M. 2, Oláh Z. 6, Szondi Á. 5, Vaskó 1. Edző: Siska János.

Forrás:szon.hu