Most sem ismertek tréfát
Most sem ismertek tréfát

Második hazai meccsét is megnyerte a Blue Sharks, amely biztosan verte a Győrt a férfi kosárlabda NB I B csoportban…

Második hazai meccsét is megnyerte a Blue Sharks, amely biztosan verte a Győrt a férfi kosárlabda NB I B csoportban.

Czura Attila ott folytatta, ahol egy hete a Veszprémben abbahagyta. Az akkor irányítót, most hátvédet játszó nyíregyházi kosaras a Kék Cápák Győr elleni NB I B csoportos mérkőzését is ponterős játékkal indította, és kellő segítséget kapott az eltiltásából visszatérő, az eredeti posztját is visszanyerő Bus Ivántól.

Az első negyed végén mégis fordított a Gáll Dominik és Nárai Bence által vezérelt kisalföldi legénység, de a második negyedtől nagyobb tempót diktáltak a nyíregyháziak, és a nagyszünetben meglévő, megnyugtatónak éppenséggel nem mondható vezetését a harmadik negyedben tovább növelte. A fiatalok, vagyis Mokánszki Máté és a Czurához hasonlóan a hármasokat remekül szóró Vaskó György is hozzá tudtak tenni a pontterméshez, az amerikai Eddie Delegal is ébredezni látszik, így a végig megnyugtató hazai előny a meccs végére tovább nőtt, ezzel egymás után második hazai győzelmét is megszerezte a Blue Sharks.

NB I B csoport
Férfiak, 4. forduló
Nyíregyháza Blue Sharks–SZE Győri KC 85–69 (19–20, 19–15, 20–14, 27–20)

Continental Aréna, 250 néző, v.: Mészáros B., Lengyel Á., Domán.

Blue Sharks: Bus I. 14, Czura 24/12, Nagy K. 8, Mokánszki 6, Czinger 9. Csere: Delegal 11, Vaskó 11/9, Oláh Z. 2, Szondi Á. Edző: Siska János.

Forrás:szon.hu