Teljes sikerrel járt Palota ostroma
Teljes sikerrel járt Palota ostroma

Nem beszéltek a levegőbe a Fatum-Nyíregyháza vezetői, amikor arról értekeztek, hogy jó néhány rivális „beerősített” az új idényre…

Nem beszéltek a levegőbe a Fatum-Nyíregyháza vezetői, amikor arról értekeztek, hogy jó néhány rivális „beerősített” az új idényre.

Nos, a Palota például a korábbi nyírségi „aranycsapat” játékosát, Várhegyi Anikót szólította soraiba. Mindazonáltal az élvonalbeli női röplabda bajnokság nyitányán az első két szettben erődemonstrációt tartottak a vendégek, még úgy is, hogy kulcsemberek (Josefina Fernandez, Genesis Franchesco, Kalotai Zsófia) hiányoztak. A harmadik felvonás némileg, de tényleg csak hajszálnyival szorosabban alakult, mindazonáltal így is biztos győzelemmel mutatkozott be Horváth András együttese. Az a gárda, amelyben debütált Szabó Lili: a tizenöt esztendős üdvöske a Közép-európai Liga után immár a bajnokságban is átesett a tűzkeresztségen.

Röplabda: NB I., női B csoport, 1. forduló

Palota Volleyball – Fatum-Nyíregyháza 0:3 (-9, -16, -19)

Sződliget út, 50 néző, v.: Szabó Zs., Kiss Z.

Nyíregyháza: Kotormán, Matic, Vacsi E., Valdez, Szombathelyi, Kalicanin. Csere: Isis F., Tóth F. (liberók), Kundrák, Szabó L., Villám L. Edző: Horváth András.

Horváth András: – Két szetten keresztül határozott játékkal, gyors támadásbefejezéssel oldottuk meg a feladatot, a harmadikban helyenként elbizonytalanodtunk, de azt gondolom, biztosan szereztük meg a kötelező győzelmet.

További eredmény: Kaposvár – TFSE 3:0

Forrás:szon.hu