A sikeres triplák hozták meg a fordulatot
A sikeres triplák hozták meg a fordulatot

Ötödik hazai meccsét is megnyerte az aktuális NB I B csoportos férfibajnokság során a Nyíregyháza Blue Sharks. Összességében magabiztosan született meg a Békés elleni 83–73-as siker…

Klasszikus center nélkül a hazai győzelmekért is meg kell szenvednie a Nyíregyháza Blue Sharksnak.

Ötödik hazai meccsét is megnyerte az aktuális NB I B csoportos férfibajnokság során a Nyíregyháza Blue Sharks. Összességében magabiztosan született meg a Békés elleni 83–73-as siker, de azért nem minden gond nélkül. A nagyszünetben még nyolc ponttal vezetett a második negyed végén a hárompontos kosarakat sorra szerző vendégcsapat, de aztán belelendültek a Cápák is.

– Czinger Zoltán nagyon hiányzik a csapatból, most is el kellett telnie egy kis időnek, amíg klasszikus center nélkül megtaláltuk az igazi csapatunkat – mondta Siska János edző, akinek és csapatának a dolgát nem könnyítette meg, hogy az elején másfél percig Bus Iván és Czura Attila sem lehetett pályán, mindaddig, míg meg nem érkezett a távollévő igazolásuk. – Az első félidőben kintről sehogyan sem találtunk be, de arról beszéltünk a nagyszünetben, hogy még egyszer úgy sem dobunk tizenkettőből semmit távolról, és a második félidőben Nagy Krisztián el is kezdte dobni a hármasokat és idővel Czura Attila is csatlakozott hozzá. Természetesen szeretnénk, hogy a hazai mérlegünk ugyanilyen jó legyen a folytatásban is, de ahhoz nagyon kellene Czinger Zoltán jelenléte is a palánk alatt.

A mérkőzésen begipszelt lábbal jelenlévő, 215 centis játékos szolgálataira egy idei még nem számíthat a nyíregyházi szakmai stáb, így a következő meccsen, a pénteki Tiszaújváros elleni, szintén hazai Hepp-kupa-fellépésen sem.

Forrás:szon.hu