Nem volt színtelen a játék
Nem volt színtelen a játék

Horváth András nem beszélt a levegőbe. A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapatának „halálosan” komolyan vette a Kaposvár elleni meccset…

Bár egy szett „elment”, a Fatum-Nyíregyháza győzelme nem forgott veszélyben.

Horváth András nem beszélt a levegőbe. A Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapatának „halálosan” komolyan vette a Kaposvár elleni meccset. Elvégre a somogyiak hét elején a Vasast is megizzasztották, ami riadóztatta a nyírségieket. Olyannyira, hogy a hazaiak azonnal a gázra léptek, vagyis alaposan bekezdtek: az első, kiváltképp a második szettben egyértelműen domináltak. A precíz játék láttán meglepetésként hatott, hogy a harmadik felvonásban homokszem került a gépezetbe, ráadásul a poraiból feltámadt az exnyíregyházi, egyébiránt brazil Debora Ribeiro Araujo is kibabrált korábbi társaival.

No de ébredtek a házigazdák. Különösen a fél év elteltével ismét a megszokott közegben produkciózó Josefina Fernandez tündökölt. Helyre állt a világ rendje, a Fatum újfent arra az üzemmódra váltott, amivel abszolút megtörte a vendégeket. Akiknek edzője, Zarka Péter menetközben előbb sárga, a negyedik felvonásban piros lapot érően reklamált, így mondhatni, színes találkozón aratta negyedik bajnoki sikerét a Horváth-gárda.

Röplabda: NB I., női B csoport, 5. forduló

Fatum-Nyíregyháza–Kaposvár 3:1 (17, 12, -19, 13)

Continental Aréna, 400 néző, v.: Suba, Jámbor.

Nyíregyháza: Kotormán 4, Fernandez 20, Vacsi 14, Vacsi 4, Szombathelyi 9, Kalicanin 10. Csere: Isis F., Tóth F. (liberók), Matic 6, Kundrák, Szabó L. Edző: Horváth András.

Kaposvár: Lutter 1, Iricanin 6, Sitkey 5, Háfra 13, Ribeiro 17, Leidgeb 6. Csere: Csitári (liberó), Harmath 1, Fábián F. 2, Kanizsai, Szívós. Edző: Zarka Péter.

Ász: 3–1. Rossz nyitás: 4–5

Horváth András: – Az első két szettben koncentráltan, fegyelmezetten játszottunk, a harmadikban viszont „felpuhultunk”. A negyedik játszmára rendeztük a sorokat, ismét azt a teljesítményt nyújtottuk, amit a meccs korábbi szakaszában.

Zarka Péter: – Gratulálok a Nyíregyházának.

Forrás:szon.hu