Néhány másodpercet és a triplát kellett volna megúszni
Néhány másodpercet és a triplát kellett volna megúszni

Úgy tűnt, megszerzi első őszi idegenbeli győzelmét a Nyíregyháza Blue Sharks, amely előnnyel ment be a hétfői, pécsi mérkőzése végjátékába. Az NB I B csoportos bajnokin azonban a hazaiak kiharcolták a hosszabbítást…

Már-már zsebben volt a Nyíregyháza Blue Sharks pécsi győzelme.

Úgy tűnt, megszerzi első őszi idegenbeli győzelmét a Nyíregyháza Blue Sharks, amely előnnyel ment be a hétfői, pécsi mérkőzése végjátékába. Az NB I B csoportos bajnokin azonban a hazaiak kiharcolták a hosszabbítást, amely során – ahogy ez ilyenkor lenni szokott – feldobott állapotban, a hátrányt ledolgozó PVSK-KK szerezte meg a győzelmet (102–90).

– Ez a győzelem már a zsebben volt, néhány másodpercet kellett volna kivédekezni hárompontos előnyben, és elkerülni azt, hogy az ellenfél abban a szituációban triplát dobhasson – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Mégis üresen maradt az ellenfél egyik legjobb hármasdobója, Antóni Csanád, aki élt is a lehetőséggel. Előtte több büntetőnk is kimaradt, ha csak eggyel több bemegy, akkor nem kerülünk ilyen helyzetbe.

A sérült Bus Iván és Czinger Zoltán nélkül, a nem teljesen egészséges Mokánszki Mátéval, mindössze nyolc játékost bevetve játszotta le a mérkőzést a Blue Sharks, amelyből a végjátékra Oláh Zoltán is kipontozódott. Azt azért pozitívnak tekinthetjük, hogy ilyen összetételben is csak nüansznyival maradtak le a győzelemről a vendégek?

– Tekinthetjük, de ezt a mérkőzést meg kellett volna nyerni, a győzelem nagyon fog hiányozni a végelszámolásnál, miként a Bonyhád elleni is – felelte Sitku Ernő. – Czura Attila remek teljesítményt nyújtott, és remélem nem vádolnak meg elfogultsággal, ha azt mondom, Sitku Márton is, mindenesetre a pontjai beszédesek. Melléjük kellett volna még felnőni másoknak. Hullámzó meccs volt, egyszer mi jöttünk fel kilencpontos hátrányból, aztán higgadtabb játékkal kellett volna megőrizni a meglévő nyolc egységnyi előnyünket. A ráadásban már nem volt esély.

A hétvégére kiírt Nagykőrös elleni hazai meccsét november 29-re halasztották a nyíregyháziak, akik így legközelebb november 25-én, a Hódmezővásárhely vendégeként lépnek pályára.

Forrás:szon.hu