Kis nehézség bizonyítási vággyal
Kis nehézség bizonyítási vággyal

A várt győzelmet (86–63) megszerezte a Nyíregyháza Blue Sharks az NB I B csoportban szerda este játszott mérkőzésen a Nagykőrösi Sólymok ellen, ezzel továbbra is őrzi hazai veretlenségét, a tabellán pedig…

A Nyíregyháza Blue Sharksnál is jobban örültek volna, ha teljes csapattal érkezik a Nagykőrös.

A várt győzelmet (86–63) megszerezte a Nyíregyháza Blue Sharks az NB I B csoportban szerda este játszott mérkőzésen a Nagykőrösi Sólymok ellen, ezzel továbbra is őrzi hazai veretlenségét, a tabellán pedig (összességében hét sikerrel és három vereséggel) a harmadik helyét. A Kék Cápák ezúttal nem estek abba a hibába, hogy gyengébben kezdték volna a meccset, ami az utóbbi időben többször előfordult, és hol megléptek ellenfelüktől, hol a nyakukra engedték, de összességében gond nélküli, rajt-cél győzelmet arattak.

– A győzelmet vártuk a csapattól, a játék azonban nem volt annyira zökkenőmentes, ahogy azt reméltük – mondta a mérkőzést követően Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Tudtuk, hogy a Nagykőrös nem a teljes csapattal érkezik, ez a győzelem elérésében adott egy kis könnyebbséget nekünk, de nagyon kellemetlen, alacsony szerkezettel játszottak, ami ellen nem volt könnyű kosarazni. És talán nem vagyok nagyképű, ha azt mondom, hogy akkor is nyertünk volna, ha teljes csapattal érkezik az ellenfél, és akkor szakmailag is értékelhetőbb meccset játszhattunk volna.
Ez a mérkőzés volt a hazai bemutatkozása Srdjan Sztojanovicsnak, aki az előző fordulóban, Hódmezővásárhelyen remekelt. Ezúttal a második félidőben lendült igazán játékba, akkor, amikor jelentősen meglépett, és igazából eldöntötte a meccset a csapat. Van összefüggés a kettő között?
– Srdjan valóban a második félidőben játszott jól, akkorra kapta el igazán a meccs ritmusát – így Sitku Ernő. – Azt a vásárhelyi mérkőzésünk után is mondtam, nem várható el tőle, hogy ugyanolyan szinten játsszon végig, ahogy akkor. Természetesen nagy volt benne a bizonyítási vágy, hiszen tudja, légiósként sokat várunk tőle. Amikor igazán belelendült, harminc pont fölé nőtt a különbség, de mások is húzták a csapat szekerét, főleg az első két negyedben.

A fiatalok ismét kellő játéklehetőséget kaptak, de aggasztónak tűnt, hogy közülük Sitku Márton a lecserélése után lehúzott cipővel nézte végig a mérkőzést. Mit lehet tudni a sérüléséről?

– Szerencsére nem bokasérülésről van szó, hanem a lába ujján begyulladt a csonthártya, ez okozott neki fájdalmat – mondta játékosa, egyben fia állapotáról Sitku Ernő. – Nem szólt, mert játszani akart, úgy látszik, ebben ütött valakire… A mozgásából azonban kiderült, hogy valami nem stimmel, és a számára is tanulság, hogy ilyenkor szólni kell, nehogy nagyobb baj legyen. Ráadásul neki és a többi juniorkorú játékosunknak nemcsak a felnőtt, hanem a korosztályos csapatokban is vannak feladatai, ezek végrahajtását nem szabad kockáztatni

A felnőttekre eső következő meccs éppenséggel a jövő héten vasárnap, amikor a Tehetséges Fiatalok csapata lesz a vendég a Continental Arénában.

Forrás:szon.hu