Egyre szebben fest a kép
Egyre szebben fest a kép

Megannyi szívbetegeknek szigorúan tiltott összecsapást követően a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata izgalommentes találkozón győzte le az örök rivális Vasast. Mégpedig idegenben, a B csoport rangadóján…

A Fatum immár zsinórban kétszer verte a Vasast, jelentősen javítva az egymás elleni statisztikán.

Megannyi szívbetegeknek szigorúan tiltott összecsapást követően a Fatum-Nyíregyháza élvonalbeli női röplabdacsapata izgalommentes találkozón győzte le az örök rivális Vasast. Mégpedig idegenben, a B csoport rangadóján. Így a nyírségiek számára nem éppen kedvező statisztikán is sikerült kozmetikázni, elvégre az előző tíz alkalomból egyetlen egy bajnoki meccsen tudták legyűrni az angyalföldieket. Más kérdés, hogy az aktuális szezonban egyre szebben fest a mérleg: előbb 3:2-es vereség hazai pályán, majd 3:1-es diadal a Közép-európai Ligában, míg szerdán 3:0-ra nyert a Horvát-gárda.

– Szorosan alakult az első játszma, amelynek derekán sikerült meglépni, ami döntő tényezőnek bizonyult a mérkőzés kimenetele szempontjából – taglalta a történteket Horváth András, a Fatum edzője. – A második szett vége ugyan feszültebb volt, de mindez feltüzelt minket, talán ennek is köszönhető, hogy felülmúltuk a Vasast. Fizikálisan egyértelműen jobb állapotban vagyunk, mint egy éve, viszont ahogy a meccs után is mondtam, ez egy állomás volt, annál is inkább, mivel jónéhány hiányzó akadt mindkét oldalon. Megbecsüljük a győzelmet, egyúttal dolgozni kell tovább, a neheze még hátra van.

Olyannyira, hogy közeleg a december 12-én esedékes CEV-kupa fellépés, midőn a belga bajnok Asterix Avo érkezik Nyíregyházára.

Forrás:szon.hu