Esély nyílik a visszavágásra
Esély nyílik a visszavágásra

A már-már ünnepi hangulatot csak fokozta, hogy a pénteki sajtótájékoztatóra érkezők egy, a Nyíregyháza Blue Sharks csapatfotójával ellátott karácsonyi jókívánságot vehettük a kezükbe…

Idei utolsó hazai mérkőzésén budapesti ellenfelet fogad vasárnap a Nyíregyháza Blue Sharks férfi kosárlabda-csapata.

A már-már ünnepi hangulatot csak fokozta, hogy a pénteki sajtótájékoztatóra érkezők egy, a Nyíregyháza Blue Sharks csapatfotójával ellátott karácsonyi jókívánságot vehettük a kezükbe. A halászléig és a bejgliig azonban még tennivalója van az NB I B csoportos legénységnek három meccs formájában – a vasárnapi (kezdés 17 órakor) TF Budapest elleni lesz az idei utolsó hazai fellépés. Utána még következik a békési Hepp-kupa-meccs és a miskolci bajnoki.

Sitku Ernő, a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője, egyben szakmai igazgató bevezetőjében abbéli reményének adott hangot, hogy a csapat az alapszakasz végére akár még a mostani harmadik helyről is előre tud majd lépni. Az utolsó idei hazai meccs lehetőséget kínál arra, hogy megköszönjék a csapat támogatóinak az eddigi segítséget, őket a Continental Aréna nyíregyházi önkormányzat számára fenntartott VIP-páholyában látják majd vendégül a TF elleni meccs közben és után.

Bemutatkozott Srdjan Sztojanovics is. Úgy értjük, most, a nyilvánosság előtt, mert a hódmezővásárhelyi (33 pont) és a Nagykőrös elleni hazai meccsen (21) már letette a névjegyét az új légiós. Aki magyar nagyszülőkkel és útlevéllel is rendelkezik, ennek megfelelően anyanyelvükön látott hozzá a mondandójához – amit végül angolul fejezett be…

– Jó napot kívánok, a nevem Srdjan Sztojanovics, huszonhat éves vagyok, örülök, hogy itt lehetek – kezdte a csapat új játékosa. – Játszottam Szerbiában az első és a második ligában is, Magyarországon pedig Pécsen. A jó lehetőség mellett azért is jöttem, hogy új emberekkel és kosárlabdakultúrával ismerkedjek, miközben a magyar nyelvtudásomat is tudom fejleszteni. Az eddig tapasztalataim nagyon jók, a csapattársaim befogadóak, mindenben segítenek, ami tőlem tellik, én is őket. Szeretném, ha minél jobban szerepelnénk, és megnyernénk a bajnokságot.
A zárásra persze mindenki felkapta a fejét, ebből is kiderül, hogy nemcsak vakmerő az új szerzemény, hanem bátor is. Ahhoz, hogy az álmok teljesülnek, vasárnap is meg kellene őrizni a bajnokságbeli hazai veretlenséget.

– Ez így van, feltett szándékunk, hogy legyőzzük a TF csapatát – mondta Siska János vezetőedző. – Mi a harmadik, ők a negyedik helyen állnak, vagyis nyugodtan nevezhetjük rangadónak a vasárnapi meccset. Az ellenfél Nyíregyházán is jól ismert edzője, Merim Mehmedovic révén szerb stílusban kosaraznak a vendégek, akik hetventől ritkán kapnak több pontot, igaz, nem is sokkal dobnak többet. Nagyon nehéz lesz ez ellen a sajátos stílus ellen kosarazni. Véglegesen megléptük a légióscserét, bízunk benne, hogy Srdjan többet tud majd segíteni, mint elődje, Eddie Lee Delegal.
Siska János és Sitku Ernő is egyetértett abban, hogy a vasárnapi bajnoki meccs jó lehetőség arra, hogy a Blus Sharks visszavágjon a februári, Győrben, a Hepp-kupa elődöntőjében elszenvedett vereségért.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a csapat regenerációját a jövőben a Lugas Hotel Nyíregyháza segíti a wellness részlegén keresztül – Sitku János, az üzemeltető cég vezetője reméli, hogy ezzel is hozzá tudnak járulni a minél sikeresebb szerepléshez.

Forrás:szon.hu