A tanulópénzt meg kell fizetni
A tanulópénzt meg kell fizetni

Jöttek, láttak, győztek a belgák. A legjobb tizenhat jutásért kiírt női röplabda CEV-kupameccs első összecsapásán Asterix Avo bebizonyította, hogy egyelőre magasabb polcon jegyzik a Fatum-Nyíregyházánál…

Nelmaria Valdez szerint nem érte őket meglepetés, tudták mire számíthatnak a belga csapattól.

Jöttek, láttak, győztek a belgák. A legjobb tizenhat jutásért kiírt női röplabda CEV-kupameccs első összecsapásán Asterix Avo bebizonyította, hogy egyelőre magasabb polcon jegyzik a Fatum-Nyíregyházánál. Benne volt a pakliban, hogy a nívósabb színvonalú bajnokságban edződő vendégek akár már a Continental Arénában rendezett találkozón dűlőre vihetik a dolgot, azaz megágyaznak a továbbjutás esélyének.

Nos, a látogatók igazolták jó hírűket, azt, hogy húsz esztendeje folyamatosan jelen vannak a nemzetközi színtéren, nem egyszer a Bajnokok Ligájában hadakozva. Márpedig a nyírségiek csaknem tíz esztendeje méretették meg magukat utoljára ezen a szinten, a tanulópénzt pedig meg kell fizetni.
Ennek tükrében a 3:0-ás vereség nem tragédia, különösen, hogy nem mosták fel a parkettet a házigazdával, amely igyekezett tudása legjavát nyújtani. Fejlődni viszont csak ilyen fajsúlyú mérkőzéseken lehet, akkor is, ha egyértelműen jobb az ellenfél.

– Azt gondolom, jól játszottunk, kiadtuk magukból, amit lehetett – ecsetelte Nelmaria Valdez a mérkőzésen történteket. A Fatum venezuelai légiósa valóban a tettek mezejére lépett, a hazai együttes legponterősebb tagjaként babrált ki nem egyszer a bevereni hölgykoszorúval. – A saját teljesítményemet nem az én tisztem megítélni, azért vagyok itt, hogy minél jobb játékkal segítsem a csapatot. Tudtuk mire számíthatunk, láttunk felvételeket az ellenfélről, ebben a tekintetben nem ért minket meglepetés. Nagyszerű érzés volt, hogy sokan kijöttek a meccsre, a közönség lelkesen biztatott minket, igyekeztünk megfelelni az elvárásoknak.

Noha a január 10-én esedékes idegenbeli visszavágóra halvány remény maradt, a dél-amerikai ütőjátékos a pozitív szemlélet fontosságát hangsúlyozta.

– Nyilván alaposan kielemezzük a keddi meccset, levonjuk a tanulságokat. Egy feladatunk van, oda kell tenni magunkat a belgiumi mérkőzésen, amennyire csak tudjuk, megpróbáljuk megnehezíteni az ellenfél dolgát. Viszonylag sok idő van még addig, jó néhányszor fogunk még edzeni, minden egyes ilyen alkalom csak a javunkat szolgálja.

Forrás:szon.hu