Ezt sem szórakozták el
Ezt sem szórakozták el

Az edzők gyakran ostorozzák azzal csapataikat, hogy a felszabadult játék hiányát kérik számon. Nos, a Fatum-Nyíregyháza és a Kaposvár élvonalbeli női röplabdázóinak vállát semmiféle teher nem nyomhatta, mindkét együttes…

A Fatum kaposvári győzelmével is bizonyította, nem véletlenül zárt az élen.

Az edzők gyakran ostorozzák azzal csapataikat, hogy a felszabadult játék hiányát kérik számon. Nos, a Fatum-Nyíregyháza és a Kaposvár élvonalbeli női röplabdázóinak vállát semmiféle teher nem nyomhatta, mindkét együttes teljesítette küldetését a bajnoki alapszakaszban. A nyírségiek – a vasárnapi meccs eredményétől függetlenül – élen végeztek a B csoportban, miként a vendéglátók is befészkelték magukat a felsőházi tagságot érő első három helyre.

Noha sokáig szorosan alakult a meccs nyitószakasza, az első szett derekán állva hagyta ellenfelét, a Nyíregyháza, amelynek némi időbe telt, míg megbirkózott az alacsony mennyezet jelentette problémával. Mindez olyannyira jól sikerült, hogy a második felvonást lépésben nyerték a vendégek, mégpedig ellentmondást nem tűrő játékkal. Kiváltképp a venezuelai Nelmaria Valdez ütötte többször rommá a házigazdákat, a történteket pedig elégedetten konstatálhatta a Fatum kaposvári születésű trénere, Horváth András. Csapata ugyanis ezt a meccset sem szórakozta el, megfosztva hazai veretlenségétől a somogyi riválist.

Röplabda: NB I., női
B csoport, 10. forduló
Kaposvár–Fatum-Nyíregyháza 0:3 (-18, -15, -20)

Kaposvár, 200 néző, v.: Vári, Adler.

Kaposvár: Harmath, Vojnics, Horváth A., Leidgeb, Fábián, Iricsanin. Csere: Csitári (liberó), Kanizsai, Sitkey, Lutter, Szívós. Edző: Zarka Péter.
Nyíregyháza: Franchesco G., Matics 10, Kalotai 7, Kalicsanin 10, Valdez 12, Fernandez 10. Csere: Tóth F. (liberó), Villám L. 2 Edző: Horváth András.

Ász: 7–10. Rossz nyitás: 5–5

Zarka Péter: – Annyira megviselt minket az első játszma elvesztése, hogy később sem találtunk fogást a fizikai fölényben is lévő Nyíregyházán.

Horváth András: – Talán az első szett derekától a saját játékunk tudtuk nyújtani, ami újabb szép győzelmet eredményezett.

Forrás:szon.hu