Nincs megállás
Nincs megállás

Bravúros győzelmet aratott Mariborban a Fatum Nyíregyháza a hétvégén. A női röplabdások egy BL résztvevő csapatot győztek le. Pihenőre nincs idő, hajnalban már indul a csapat Belgiumba a CEV Kupa visszavágójára…

Nincs megállás – hajnalban már Belgiumba utazik a Fatum-Nyíregyháza röplabda együttese

Bravúros győzelmet aratott Mariborban a Fatum-Nyíregyháza a hétvégén. A női röplabdások egy BL résztvevő csapatot győztek le. Pihenőre nincs idő, hajnalban már indul a csapat Belgiumba a CEV Kupa visszavágójára.

Megkezdődött a nagy januári sorozat a Fatum-Nyíregyháza számára. A női röplabdások Mariborba utaztak, ahol a MEVZA-kupában a harmadik helyen álló, Bajnokok Ligája induló házigazda ellen léptek pályára először. A Branik kétszer annyi pontot szerzett eddig mint a Nyíregyháza, ennek ellenére az első játszmában végig a Fatum irányította a találkozót. Nyerte is a játékrészt, majd a mérkőzést is 3-1-re a nyírségi csapat.

– Egy hosszú utazás után érkeztünk a mérkőzésre, de jól kezdtünk és határozott védekezéseink voltak. Nem készültünk külön a találkozókra, a saját játékunkat szerettük volna játszani, ami sikerült. Továbbra is felkészülési állomásként tekintünk a MEVZA-kupára, és amit elterveztünk, azt sikerült végrehajtani – mondta Horváth András vezetőedző, Fatum-Nyíregyháza.

Másnap a szintén szlovén Kamnik ellen érződött a fáradtság a mieink játékán, de így is szoros játszmákat vívott a két csapat, és bár kikapott a Nyíregyháza, így is megmaradt az esélye a továbbjutásra. Pihenő azonban nincs, hajnalban már indul az együttes Belgiumba, ahol a CEV Kupa visszavágóját rendezik. Az első meccset a Beveren nyerte 3-0-ra.

– A hazai meccs nem sikerült jól, bár nem játszottunk egy rossz találkozót, de úgy érzem akkor még nem álltunk igazán össze. Remélem a visszavágó jobban sikerül és eredményesebbek leszünk – mondta Sanja Kalicanin játékos, Fatum-Nyíregyháza.

A nemzetközi mérkőzések után sincs megállás, vasárnap már a Kaposvár ellen játszik hazai környezetben a Fatum-Nyíregyháza. Nehezíti a szakmai stáb munkáját, hogy Vacsi Evelin és Szombathelyi Szandra továbbra sem bevethető, előbbi állapota azonban sokat javult, így rövidesen a többiekkel készülhet.

Forrás:nyiregyhaza.hu