Csak maguknak tehetnek szemrehányást
Csak maguknak tehetnek szemrehányást

A legjobb sorozatokkal rendelkező NB I B csoportos csapatok meccsét a Vasas Akadémia nyerte meg, és ezzel hatra növelte veretlenül megvívott meccseinek számát, míg az általa legyőzött Nyíregyháza Blue Sharks megrekedt négy sikernél…

Nem is kétséges, a Kék Cápáknak javulniuk kell a Veszprém elleni kettős mérkőzésig.

A legjobb sorozatokkal rendelkező NB I B csoportos csapatok meccsét a Vasas Akadémia nyerte meg, és ezzel hatra növelte veretlenül megvívott meccseinek számát, míg az általa legyőzött Nyíregyháza Blue Sharks megrekedt négy sikernél. Utóbbi csapat így lépéshátrányba került az esztendő első bajnokiját győztesen abszolváló két dobogóssal, az Oroszlánnyal és a Veszprémmel szemben.

– Ugyanolyan enervált év eleji formát mutattunk, mint a bajnokság első mérkőzésén a Bonyhád ellen – mondta a fővárosban elszenvedett vereség legfőbb okáról Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Sajnos nem voltunk kellően élesek és határozottak, amikor olykor felzárkóztunk, akkor sem volt igazi a játékunk. Az ellenfél védekezésben betömörült, gyakran az „arcukba” ugrottunk, de ezek nagyrészt erőlködések voltak. A kinti dobásaink nem jöttek be, ha pedig a betörések után leütköztek bennünket, akkor megsértődtünk és a játékvezetői ítéletekre vártunk. Holott senki másnak nem tehetünk szemrehányást a vereség miatt, csakis magunknak. Nem kétséges, a pénteki veszprémi rangadóig javulnunk kell, mert ezzel a játékkal nemhogy a második helyezett ellen nem lenne esélyünk, de még a nyolc közé jutásra sem.

Mint már megírtuk, az eredetileg szerdára kisorsolt Bonyhád elleni hazai meccset végül január 20-án játsszák le a csapatok, így a következő két meccs a Veszprém ellen esedékes: a pénteki idegenbeli bajnokit a január 17-i hazai Hepp-kupa-negyeddöntő követi.

Forrás:szon.hu