Az erő ismét a belgákkal volt
Az erő ismét a belgákkal volt

Az első, Continental Arénában rendezett mérkőzést 3:0-ra megnyerő Asterix Avo női röplabdacsapata igazán nyeregben érezhette magát a szerdán, késő este rendezett hazai visszavágó előtt…

Az Asterix hazai pályán is jobbnak bizonyult, kettős győzelemmel búcsúztatta a Fatumot.

Az első, Continental Arénában rendezett mérkőzést 3:0-ra megnyerő Asterix Avo női röplabdacsapata igazán nyeregben érezhette magát a szerdán, késő este rendezett hazai visszavágó előtt. A tekintélyes előny birtokában a CEV-kupa párharc lefutottnak tűnt, ráadásul a Fatum-Nyíregyháza létszáma tovább fogyatkozott. A sérültek lassan terebélyes listájára felíratkozott Nelmaria Valdez, így a venezuelai frontember is kihagyni kényszerült a bevereni összecsapást.

Azt a találkozót, amelynek elején még tartotta a lépést a házigazdával a látogató, majd a szett derekától fokozatosan hízott a különbség. A második felvonásban sikerült némiképp megtörni az Asterix lendületét, legalábbis egy ideig, a folytatásban viszont ismétlődött a forgatókönyv. Az erőteljes játékot bemutató németalföldiek felőrölték a vendégeket, akik a harmadik etapban is próbáltak kapaszkodni, de akárcsak a mérkőzés korábbi szakaszában, ezúttal sem volt ellenszer a bevereniekkel szemben. Így a nyíregyháziak kettős vereséggel búcsúztak a sorozattól.

Röplabda: CEV-kupa, női
A legjobb tizenhat közé jutásért, visszavágó

Asterix Avo (belga)–Fatum-Nyíregyháza 3:0 (16, 14, 16)

Beveren, 600 néző, v.: Gonzalez (spanyol), Marques (portugál)

Nyíregyháza: G. Francesco, Matics 6, Kalicsanin 6, Villám 6, Kalotai 3, Fernandez 7. Csere: Tóth F. (liberó), Kotormán. Edző: Horváth András.
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:3, 9:6, 16:11. 2. játszma: 4:6, 7:7, 13:11, 19:13. 3. játszma: 2:4, 8:7, 14:7, 15:11, 19:14.

Horváth András: Ezúttal nyitásfogadásban, illetve védekezésben nem tudtuk azt nyújtani, amit az első meccsen.

Továbbjutott: az Asterix Avo, kettős győzelemmel, 6–0-ás összesítéssel

Forrás:szon.hu