Visszavágynak a négyes döntőbe
Visszavágynak a négyes döntőbe

A sorsolás gondoskodott róla, hogy ne tudja egymást megunni a Nyíregyháza Blue Sharks és a Veszprém férfi kosárlabda-csapata. Azok után, hogy az NB I B csoportban játszott pénteki mérkőzésen a Blue Sharks 70–60-ra nyerni tudott a bakonyi városban…

A tavaly a Hepp-kupában a harmadik helyen végzett Blue Sharks szerdán válthatja meg helyét a debreceni eseményre.

A sorsolás gondoskodott róla, hogy ne tudja egymást megunni a Nyíregyháza Blue Sharks és a Veszprém férfi kosárlabda-csapata. Azok után, hogy az NB I B csoportban játszott pénteki mérkőzésen a Blue Sharks 70–60-ra nyerni tudott a bakonyi városban, szerdán (kezdés 18 órakor) már a Continental Arénában találkoznak egymással, immár a Hepp-kupában. A tét az, hogy melyik csapat jut a február közepén esedékes, debreceni négyes döntőbe. A továbbjutás egy meccsen dől el, a sorsolás a nyíregyháziaknak kedvezett.

– Természetesen ad egyfajta önbizalmat, hogy nyerni tudtunk Veszprémben, az pedig különösen, ahogyan az utolsó negyedben játszottunk – árulta el Sitku Ernő, a Blue Sharks szakmai igazgatója. – Ugyanakkor ellenfelünk áll annyira rutinos játékosokból, hogy ne ijedjenek meg ettől, és nyilván ők is győzelmi szándékkal érkeznek a mérkőzésre. Nem szabad túlságosan elbíznunk magunkat, de cél természetesen a győzelem, hogy a tavalyi után újra ott legyünk a négyes döntőben.

Kérdeznénk, hogy maradt-e valami újdonság a csapat tarsolyában, de a felelet magától jön, hiszen péntek óta visszatért Nyíregyházára Fazekas Csaba, illetve talán a sérülésből felépült Czinger Zoltánnak is több szerep juthat, mint legutóbb.

– Fazekas Csabi játszani fog, de még el kell telnie egy kis időnek, hogy elsajátítsa a csapat teljes taktikai repertoárját, még ha nem is sok minden változott, amióta elment tőlünk – így Sitku Ernő. – Az érkezése szerkezetváltozást is eredményezhet, ezt meg kell érteniük azoknak is, akik az ő posztján szerepelnek. És igen, Czinger Zoltánra is nagyobb szerep hárulhat, így abban bízunk, hogy meg tudjuk majd lepni valamivel a Veszprémet.

Forrás:szon.hu