Villám-rajttal ért célt a Fatum
Villám-rajttal ért célt a Fatum

A Fatum-Nyíregyháza karnyújtásnyira került attól, hogy hosszú évek után ismét finálét vívjon a női röplabda Magyar Kupában. A Vasas elleni elődöntő első mérkőzésén villámrajtot vettek a nyírségiek…

Kiváló egyéni teljesítményekkel a kupadöntő kapujában a Nyíregyháza.

A Fatum-Nyíregyháza karnyújtásnyira került attól, hogy hosszú évek után ismét finálét vívjon a női röplabda Magyar Kupában. A Vasas elleni elődöntő első mérkőzésén villámrajtot vettek a nyírségiek, akik Villám Lilla, no meg a hatalmas mentéseket bemutató Tóth Fruzsina vezérletével két szetten keresztül abszolút domináltak. A harmadik felvonásra feltámadtak a vendégek, de izgalomra nem volt ok, a csereként bevetett, sérülésből felépült venezuelai Nelmaria Valdez lerendezte a meccset, amelyen a házigazdák soraiban többen egészen kiemelkedő alakítással járultak hozzá a győzelemhez.

A visszavágót február 15-én rendezik a fővárosban.

Röplabda: Magyar Kupa, női
Elődöntő, 1. mérkőzés

Fatum-Nyíregyháza – Vasas-Óbuda 3:1 (16, 19, -22, 12)

Continental Aréna, 400 néző, v.: Tillmann, Vári P.

Nyíregyháza: Matics 16, Kalotai 12, Villám 14, Fernandez 5, Kalicsanin 13, G. Francesco 5. Csere: Tóth F. (liberó), Valdez 11, Kotormán. Edző: Horváth András.

Vasas: Vietti 4, Török 12, Bodovics 3, Simics 14, Kostelanská 9, Haneline 8. Csere: Juhár, Kiss G. (liberók), Cappelli 1, Mihály D., Durst. Edző: Jókay Zoltán.

Horváth András: – Nagyon fontos volt, hogy megnyerjük a párharc első meccsét. Köszönjük a szurkolók támogatását.

Jókay Zoltán: – Sajnos, túl egyszerű és olvasható röplabdát játszottunk.

Forrás:szon.hu