Ismét megmozdul Nyíregyháza
Ismét megmozdul Nyíregyháza

A „Mozdulj Nyíregyháza!” ingyenes programsorozat, melynek bárki részese lehet. A népszerű sportolási lehetőség régi és új helyszínekkel és rendezvényekkel várja a mozogni vágyókat. Újdonság, hogy két hétvégén is lesz fittvasárnap, amikor Rubint Réka és Katus Attila várja majd az érdeklődőket.

A „Mozdulj Nyíregyháza!” ingyenes programsorozat, melynek bárki részese lehet. A népszerű sportolási lehetőség régi és új helyszínekkel és rendezvényekkel várja a mozogni vágyókat. Újdonság, hogy két hétvégén is lesz fittvasárnap, amikor Rubint Réka és Katus Attila várja majd az érdeklődőket.

Délelőtti programok

hétfő, 8 óra: Esésmegelőzés mozgásprogram a Continental Arénában

Az esések gyakorisága és súlyossága a korral nő. Az esések legsúlyosabb szövődményei a csípő-, kar- és gerinctörések. A mindenfajta károsodással együtt járó mozgáshiány további izomvesztést, gyengeséget és instabilitást okoz, ami fokozza az ismételt elesés veszélyét. Az egyensúly-, izomerő-, reakcióidő-javító gyakorlatok jótékony hatását kihasználva mozgásgyakorlatok tanításával fokozzuk az egyensúlyozási képességet, a gerinc tartási képességeit. Így csökkenthető az elesések gyakorisága és veszélyei. A foglalkozásokat a Human Spektrum Bt. gyógytornászai tartják. Vezető: Vámosi Istvánné gyógytornász.

kedd, 11 óra: Senior táncház az Alvégesi Művelődési Házban

Szenior korúaknak szervezett kíméletes táncóra, mely egyben kellemes kikapcsolódást nyújtó, egészségmegőrző és betegségmegelőző mozgásforma. Nem kell hozzá előzetes tánctudás, sem táncpartner, és bármikor lehet csatlakozni a csoporthoz. A jó hangulatról a régi magyar slágerek is gondoskodnak. Oktató: Szabó Kata táncoktató.

szerda, 8 óra: Csontritkulás mozgásprogram a Continental Arénában

A mozgás fokozza a csonttermelést, erősíti az izomzatot, ezáltal javítja a testtartást. Megfelelő gyakorlatok végzésével megelőzhető a csontritkulás kialakulása, a gyakorlatok célja a lehető legnagyobb csonttömeg elérése. Mozogjon csontjai egészségéért! A foglalkozásokat a Human Spektrum Bt. gyógytornászai tartják. Vezető: Vámosi Istvánné gyógytornász.

csütörtök, 9 óra: Szépkorúak sportja a Városi Stadionban

Szenior korúaknak (55+) szervezett sportfoglalkozások, melynek keretében novembertől májusig teke és jóga, májustól október végéig jóga, teke, asztalitenisz és kocogás várja a regisztrációval rendelkező tagokat. Regisztrációval kapcsolatos információ a 06-30/700-2158-as telefonszámon kapható. A program szervezője: Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft.

Délutáni és hétvégi programok gyerekeknek, családoknak és felnőtteknek

hétfő, 17 óra: Gerinctorna a Zrínyi gimnáziumban

A gerincfájdalom többnyire nem elkerülhetetlen sorscsapás, hanem sok esetben helytelen tartás, mozgás és életmód következménye. A megfelelő életmód megválasztása mellett, a helyes testmozgás, rendszeres gerinctorna, a gerinc megfelelő terhelésének alkalmazásával elérhető, hogy a korral járó gerincelváltozások ne jelentsenek az életminőségben negatív változást. A foglalkozásokat a Human Spektrum Bt. gyógytornászai tartják. Vezető: Vámosi Istvánné gyógytornász.

hétfő, 17 óra: Kölyökjudo a Continental Arénában

Az 5–10 éves korú gyerekek számára szervezett foglalkozás utazás a judo világába. A foglalkozásokat tartja: Stamusz Péter (NYVSC).

hétfő, 18 óra: Zenés gyermektorna a Kodály iskolában

A 6–12 éves korú gyermekeknek szervezett foglalkozás keretében a zenére végzett mozgásformákkal játékosan fejlesztik a koordinációs és ritmusérzéket. A foglalkozásokat tartja: Balázsné Baraksó Éva.

hétfő, 18 óra: Funkcionális edzés a Zrínyi gimnáziumban

Saját testtel végzett mozgásforma, mely a mozgásminőség fejlesztésén alapulva a test természetes mozgásait és a test saját súlyát használja eszközként. Az ízületek és a törzs megerősítése által fejlődik a koordinációs képesség és a funkcionális erő, nő a terhelhetőség. Komoly anyagcsere-fokozó és zsírégető hatása által kitűnő az alakformáló hatása.

Forrás:szon.hu