Rendkívüli izgalmak és a szív diadala!
Rendkívüli izgalmak és a szív diadala!

Néhány napon belül kétszer randevúzott a Fatum-Nyíregyháza és a Vasas élvonalbeli női röplabdacsapata. A csütörtöki kupameccs, főként a 3:1-es vereség miatt a fővárosiak lógó orral távoztak a Continental Arénából…

Kettőből kettő: a Fatum kupameccs után a bajnokin is legyűrte a Vasast.

Néhány napon belül kétszer randevúzott a Fatum-Nyíregyháza és a Vasas élvonalbeli női röplabdacsapata. A csütörtöki kupameccs, főként a 3:1-es vereség miatt a fővárosiak lógó orral távoztak a Continental Arénából, majd a vasárnapi bajnoki mérkőzést követően ugyancsak a nyírségiek lejtettek volna örömtáncot – ha bírnak.

Olyan meccset nyertek a hazaiak, amely bővelkedett a fordulatokban, vitatott bírói ítéletekből sem volt hiány, reklamálásért pedig előbb Jókay Zoltán a Vasas edzője, majd a túloldalon a venezuelai Nelmaria Valdez kapott sárga lapot. A Fatum a negyedik szettben három játszmalabdát hárított, mégis döntő felvonásra kényszerült. Az ötödik etapban 8:4-re vezetett a Vasas, innen, vagyis csaknem a sírból támadt fel és fordított rendkívüli izgalmak közepette a nagy szívvel küzdő Nyíregyháza.

Röplabda: Extraliga, női, 2. forduló
Fatum-Nyíregyháza–Vasas Óbuda 3:2 (-22, 19, 17, -26, 14)

Continental Aréna, 500 néző, v.: Újházi, Jámbor.

Nyíregyháza: G. Francesco 4, Matics 23, Kalotai 6, Villám 5, Fernandez 4, Kalicsanin 20. Csere: Tóth F. (liberó), Valdez 18. Edző: Horváth András.

Vasas: Török K. 18, Bodovics 3, Simics 25, Kostelanská 24, Haneline 7, Vietti 7. Csere: Juhár, Kiss G. (liberók), Durst, Cappelli 1, Papp O., Mihály D.Edző: Jókay Zoltán.

Horváth András: – A mérkőzés közben megjártuk a mélyet és a legmagasabb pontot. Nagyon fontos volt az újabb győzelem, szép munkát végeztek a lányok.

Jókay Zoltán: – Gratulálok a csapatnak, mert nagyot küzdött.

Forrás:szon.hu